Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SPACEX FIRLATIMI SON ANDA ERTELENDİ !
SPACEX FIRLATIMI SON ANDA ERTELENDİ !
ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in kurucusu ve Üst Yöneticisi Elon Musk, ABD Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) SpaceX roketinin fırlatılışı kötü hava şartları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.
27 Mayıs 2020, 21:05
 
Her şey Elon Musk'ın önce kendisinin hayal kurması sonra da insanoğlunun Mars'la ilgili var olan hayallerini yeniden canlandırması ile başladı.
 
Bu hayalin en önemli aşamalarından biri olan astronot taşıma işlemi ilk defa 27 Mayıs çarşamba günü Musk'ın SpaceX firmasına ait roketin ve üzerindeki uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilmesi ve geri dönmesi ile gerçekleşecektiki son anda bu fırlatışın ertelendiği duyuruldu.
 
image
NASA: '' SpaceX roketinin fırlatılışı kötü hava şartları nedeniyle iptal edildi duyurusu yaptı ''
 
Tesla ile otomobil piyasasını alt üst eden ve otonom sürüş yazılımlarında edinilen tecrübeleri roket ve uzay aracı teknolojilerinde kullanan Musk, bu şekilde yeniden kullanılabilir roketler yaparak uzaya uydu ve insan gönderme masraflarını ciddi şekilde azaltmayı başardı.
 
Tüm bunların sonunda Musk yeterli finansal güce ve uzay tecrübesine ulaşarak önce Ay'da ardından Mars'ta ilk kolonileri kurmak istiyor.
 
Harvard Üniversitesi'nde Astrofizisist Jonathan McDowell "Musk uzay konusunda bir devrimci" derken eski astronot ve Ticari Uzay Uçuşları Federasyonu Direktörü Michael Lopez-Alegria “Tarih okutulurken Musk tıpı Leonardo Da Vinci gibi bir figür olarak anlatılacak" diyor.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR