Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARON ROTHSCILD HAYATINI KAYBETTİ
BARON ROTHSCILD HAYATINI KAYBETTİ
Rothschild ailesinin lideri olarak bilinen Jacob Rothschild’in 87 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi. Rothschild ailesi “İngiltere’de yaşamın birçok alanında derin bir fark oluşturan, iş adamı, girişimci, hayırsever ve kültürel lider Rothschild’in ölümünü duyurmaktan üzüntü duyuyoruz. Jacob Rothschild sıra dışı bir insandı.” açıklaması yaptı.
26 Şubat 2024, 20:19
 
Baron Jacob Rothschild'in ölümü, Rothschild Vakfı tarafından Waddesdon Manor web sitesinde duyurulurken, açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
“Rothschild Vakfı, İngiliz yaşamının pek çok alanında derin bir fark yaratan işadamı, girişimci, hayırsever ve kültürel lider olan Yönetim Kurulu Başkanı Lord Rothschild'in vefatını üzüntüyle duyurur.
image
Diğer kurumların yanı sıra Ulusal Galeri, Milli Piyango Miras Fonu ve ailenin amiral gemisi Waddesdon Malikanesi'ni yönetmiştir. Bazıları Buckinghamshire'daki evine yakın, bazıları ise İsrail, Arnavutluk, Yunanistan ve Amerika Birleşik Devletleri gibi uzak ülkelerde olmak üzere birçok amacı destekledi. Kendini toplumlara, çevreye, eğitime ve hepsinden önemlisi sanata yardım etmeye adamıştı. Ülkesine verdiği örnek hizmetler, GBE, CVO ve Liyakat Nişanı'nın bir üyesi olarak çeşitli vesilelerle takdir edildi.”
 
BARONUN YERİNE KIZI HANNAH GEÇECEK
“Jacob Rothschild olağanüstü bir insandı ve kaybı pek çok kişi tarafından hissedilecektir. Ailesi onun mirasını ve çok sevdiği ve vakfettiği vakfı devam ettirmeye kararlıdır. Kızı Hannah, Rothschild Vakfı'nın Başkanlık görevini üstlenmektedir.
Hepimiz onun vizyonundan, hırsından ve mükemmelliğe olan bağlılığından ilham alacağız.”
image
 
YAHUDİLER’İN ONURSAL BAŞKANIYDI
Jacob Rothschild Rothschild ailesinin lideri olarak biliniyordu. Jacob Rothschild, 4. Baron Rothschild, OM, GBE, CVO, FRCA İngiliz bir yatırım bankacısı ve önde gelen Rothschild bankacılık ailesinin bir üyesidir.
 
Ayrıca Yahudi Politika Araştırmaları Enstitüsü onursal başkanıdır. Jacob Rothschild, 29 Nisan 1936 tarihinde Berkshire, İngiltere'de bir Yahudi aile olan Victor Rothschild, Barbara Judith Hutchinson çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Tam adı Nathaniel Charles Jacob Rothschild'dir. Eton Kolejinde eğitim aldı. Rothschild kelimesi Almanca "kırmızı kalkan" demektir. Rothschild ailesinin ilk dedesinin dükkânında kırmızı bir kalkan asılıydı. Ailenin adı buradan gelmektedir. Kalkan, ailenin armasının ortasında da görülmektedir. Bu soyad Almanya'da epey yaygın olsa da sahiplerinin çoğu bu aileyle bağlantılı değildir.
 
Jacob Rothschild, 1961 yılında Serena Dunn Rothschild ile evlendi. Eşi 2019 yılında vefat etti. Nathaniel Philip Rothschild (d.1971), Hannah Rothschild (d. 1962), Emily Magda Rothschild Freeman-Attwood (d. 1967), Beth Matilda Rothschild Tomassini (d. 1964) adlarında çocukları oldu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR