Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UNICEF GAZZE ÇAĞRISINI TEKRARLADI
UNICEF GAZZE ÇAĞRISINI TEKRARLADI
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan Gazze için acil bir çağrı daha geldi. UNICEF platformundan yapılan yazılı açıklamada; Gazze'deki çocuklara yardım ulaştırmanın 'ölüm kalım meselesi' olduğu belirtildi.
26 Şubat 2024, 14:22
 
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), işgalci İsrail'in soykırım uyguladığı Gazze Şeridi'nde bombaların altında yaşam mücadelesi veren çocuklara yarım ulaştırmanın "ölüm kalım meselesi" olduğunu belirtti.
 
İsrail'in abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 30 bine dayandı. Bölgede bir an önce ateşkesin sağlanması için yapılan çağrılar devam ederken Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Gazze için acil bir çağrı daha yaptı.
 
image
 
ACİL YARDIM GÖNDERİLMELİ
UNICEF'in sosyal medya platformundan yapılan yazılı açıklamada; Gazze'deki çocuklara yardım ulaştırmanın 'ölüm kalım meselesi' olduğu belirtildi. Gazze'ye su, gıda, ilaç ve yakıt ihtiyacının çok fazla ve acil olduğuna dikkat çeken UNICEF, Gazze'deki insanları kurtarmak ve acılarını dindirebilmek için en iyi yöntemin ateşkes olduğunu bir kez daha vurguladı.
 
ULAŞAN YARDIMLAR YÜZDE 50 DÜŞTÜ
BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ise bugün yaptığı açıklamada; İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırı altında tuttuğu ve kıtlığa sürüklediği Gazze'de şubat ayında giren insani yardım miktarında bir önceki aya oranla yüzde 50 düşüş yaşandığını aktarmıştı.
 
image
 
GAZZE'DE DURUM ÇOK VAHİM
İsrail'in engellemeleri nedeniyle Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırım suçlamasıyla yargılanan İsrail, bölgeye yardımın ulaşmasını engelliyor. Filistinliler, hem İsrail saldırılarıyla hem de artan açlıkla mücadele ediyorlar. İsrail saldırılarından kaçan Filistinliler, sınırlı imkanlarla ve zor koşullarda hayatta kalmaya çalıştıkları derme çatma çadırlarda yaşıyorlar. Gazze'nin kuzeyinde, ekmek dahi bulunamayan Filistinlilerin, un bulamadıkları için hayvan yemi tükettikleri belirtiliyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR