Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SUUDİ ARABİSTAN'DA DEVRİM GİBİ AÇIKLAMA
SUUDİ ARABİSTAN'DA DEVRİM GİBİ AÇIKLAMA
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkede kadınların giyim tercihleri konusunda gündemi sarsan ülkede adeta devrim yaratacak bir açıklama yaptı.
25 Şubat 2024, 20:10

 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkede kadınların giyim tercihleri konusunda önemli bir açıklama yaptı.

Suudi Arabistan, geçtiğimiz günlerde güzellik yarışmasına bir kadın yarışmacı göndererek dünya gündeminde geniş yankı uyandırdı. Bu gelişmenin ardından kendisinden uzun süredir modernleşme adımları atması beklenen Suudi Arabistan veliahtı Prens Selman'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

                   image

Prens Selman, bundan sonra Suudi kadınlarının giyecekleri kıyafetlere yalnızca kendilerinin karar vereceğini vurguladı.

Bu açıklama, Suudi Arabistan’da kadın hakları ve toplumsal normlar üzerindeki baskıların azaltılması yönünde atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Prens Selman’ın bu açıklaması, ülkede kadınların kıyafet seçimlerinde daha fazla özgürlüğe sahip olacağına işaret ediyor. Bu gelişme, Suudi toplumunda cinsiyet eşitliği ve bireysel özgürlükler konusundaki değişen algıları yansıtıyor.image

"Miss & Mrs Global Asya" güzellik yarışması, bu yıl Suudi Arabistanlı model Rumy Al-Qahtani'nin ülkesini temsil etmesi ile birlikte tarihinde bir ilki yaşadı.

Suudi Arabistan'da son zamanlarda yaşanan gelişmeler tüm dünyada gündemi etkilemeye devam ediyor.
2019 yılında Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde Suudi kadınlar, kıyafet dayatmasına meydan okuyarak eylem yapmışlardı. Prens Selman'ın ülkede kapsamlı reform ve liberalleşme konusunda verdiği sinyallere rağmen somut bir adım atmamasına tepki gösterilmişti.
İnsan Kaynakları Uzmanı Meşal el Jaloud isimli Suudi vatandaşı abaya adı verilen yöresel kıyafeti giymeyi reddederek pantolon ve bluz giyerek Riyad sokaklarında ülkedeki kıyafet dayatmasını protesto etmişti. Jaloud tepkisini "Kıyafetimizle ilgili açık bir yasa yok, koruma yok. Aşırı bir dindarın saldırısına uğrama riski altındayım. Böyle bir şey mümkün çünkü çarşaf giymeden geziyorum." sözleriyle dile getirdi ve daha önce başına gelen bir olayı anlattı. Maşal el Jaloud, abaya giyinmediği için kendisine tepki gösterildiğini aktardı.
 
image
Sayıları azda olsa Prens Selman'ın açıklamaları kadınları yüreklendirdi ve fanatik bakışlara rağmen sokaklara özgürce çıkmaya başladılar.
 
BEKLENEN ADIM NİHAYET GELDİ
Suudi Arabistan laikliğe doğru mu gidiyor?

 

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Prens Selman "Bundan sonra Suudi Arabistanlı kadınların giyeceği kıyafete sadece Suudi Arabistanlı kadınlar karar verebilir" ifadesiyle kadın vatandaşlarının yüzünü güldürdü.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR