Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YUNANİSTAN GAVDOS İÇİN ALARMA GEÇTİ
YUNANİSTAN  GAVDOS İÇİN ALARMA GEÇTİ
Dünyadan Nudistlerin akın ettiği Gavdos Adası’nın göçmen tehditi altında bulunduğu belirtildi. Gavdos’a 7 hafta içerisinde 612 göçmenin gelmesi ada belediyesi ve hükümeti alarm durumuna geçirdi.
1 Mart 2024, 18:29
 
Yunanistan'ın özgürlükcü turizm adasında göçmen krizi
Dünyadan Nudistlerin akın ettiği Gavdos Adası’nın göçmen tehditi altında bulunduğu belirtildi. Gavdos’a 7 hafta içerisinde 612 göçmenin gelmesi ada belediyesi ve hükümeti alarm durumuna geçirdi. Gavdos’un dünyaca ünlü plajlarında genelde çıplaklar dolaşırken, bu kez onlarca göçmenin Akdeniz’den tekne ve botlarla adaya çıkması yerel yönetimi zor durumda bıraktı. Sözcü'nün haberine göre yaklaşık 1500 kişinin yaşadığı Gavdos adasında göçmenlerin sayısının hızla artması üzerine Belediye Başkanı Lilian Stefaniki, Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis’ten yardım istedi.
        image
 
Çıplaklar plajları ile ilgi görüyor
Göçmenlerin adaya çıkmasını önlemek için çok sayıda asker ve sahil güvenlik botu konuşlandırıldı. Ege’nin ortasındaki ıssız Gavdos adasının göçmenlerin merkezi haline gelen Lampedusa’ya dönüşmemesi için geniş güvenlik önlemlerinin alınmaya başlandığı belirtildi.
 
"GAVDOS GÖÇMEN ADASI OLMAYACAK"
Göç ve İltica Bakanı Kairidis, "Gavdos, Lampedusa'ya dönüşmeyecek, Yunanistan 2015'te yaşadığına benzer bir kriz yaşamayacaktır. Bu, hem Hanya-Girit Belediyesi hem de Gavdos Belediyesi'nin göç akışının daha da güçlendirilmesi için bir alarm niteliğindedir” dedi.
 
Yunan hükümeti harekete geçti... 
Gavdos Belediye Başkanı Lilian Stefanaki de uzun süredir Göçmenlik ve İltica Bakanlığı'na ve sorumlu herkese yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya kalındığını anlattığını belirterek "Defalarca söyledik, anlatamadık. Adaya gelen göçmenler Gavdos ve Girit'e gideceklerini söylüyor. Bunun için Göçmenlik ve İltica Bakanlığı'na başvurduk, adamız bu göç dalgasını kaldıracak altyapıya, içecek su ve yiyeceğe sahip değil. Bunu karşılayamayız" ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR