Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAZZE ŞERİDİNDE SALGIN ALARMI
GAZZE ŞERİDİNDE SALGIN ALARMI
2 milyon nüfusu olan Gazze Şeridi'nde yaşayanların yarısında bulaşıcı hastalık tespit edildi.Filistin Sağlık Bakanlığı, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'nde yaklaşık bir milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiğini duyurdu.
8 Mart 2024, 15:11
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'nde yaklaşık bir milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiğini duyurdu. 
Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, Birleşmiş Milletlere çağrı yaptı. Filistin Sağlık Bakanlığı, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'nde yaklaşık bir milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiğini duyurdu. 
 
Bakanlık, İsrail bombardımanı altındaki Gazze'deki durum için Birleşmiş Milletlere (BM) harekete geçme çağrısında bulundu. Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 150 gündür devam ettiğine dikkat çekti.
 
Sözcü Kudra, şu açıklamayı yaptı: "Bir milyona yakın bulaşıcı hastalık vakası tespit ettik ve tedavi için gerekli tıbbi imkanlar mevcut değil. İşgal devleti İsrail, kasıtlı şekilde salgın ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına yol açıyor ve tarifi mümkün olmayan bir insani ve sağlık felaketine neden oluyor."image
 
Kudra, gerekli tıbbi yardımın sağlanmaması halinde durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu. 
İsrail güçlerinin hastaneleri ve sağlık merkezlerini yıktığını, sağlık personelini öldürdüğü ya da alıkoyduğunu, Gazze'nin kuzeyindeki durumunun ise çok daha kötü olduğunu söyledi. İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de 152 sağlık kuruluşunu hedef alarak 31 hastaneyi hizmet dışı bıraktı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 534 Filistinli öldürüldü, 71 bin 920 kişi de yaralandı. 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR