Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FRANSA'DA KİLİSE İÇİNDE KAFA KESTİ !
 FRANSA'DA KİLİSE İÇİNDE KAFA KESTİ !
Fransa'nın Nice kentindeki Notre Dame kilisesindeki terör saldırısında 3 kişi hunharca öldürüldü.Kilise içinde bir kadının kafasını kesip iki kişiyi daha öldüren Tunus'lu katil Brahim Aioussaoi yaralı yakalandı.
29 Ekim 2020, 21:04
 
Fransa'nın Nice kentindeki Notre Dame kilisesindeki terör saldırısında 3 kişi bir Tunuslu tarafından hunharca öldürüldü.
 
Notre Dame Bazilikası'nda rahip olan 45 yaşındaki Vincent Loques , Fransa'nın Nice kentindeki şüpheli terör saldırısının üç kurbanından biri .Başı kesilen ilk kurbanın kilisede ibadet etmeye gelen 60 yaşlarında bir kadın olduğu öğrenildi.
 
image
 
3. ölen şahıs  40 yaşlarında kiliseye dua etmeye gelen ve saldırganın elinden kilise dışına kaçarak kurtulmaya çalışan bir kadın. Adı öğrenilemeyen kurban sığındığı cafede, kilise içinde aldığı bıçak darbelerinden dolayı kurtulamayıp orada can verdi. 
 
Kilise içinde bir kadının kafasını kesip iki kişiyi daha öldüren katil yakalandı. Polisin 14 el ateş ederek etkisiz hale getirdiği Aioussaoi’nin hastanede tedavisi sürerken, durumunun kritik olduğu açıklandı.Şehrin belediye başkanı Estrosi olayı bir terör eylemi olarak nitelendirdi.
 
    image
 
KİLİSEDE 3 KİŞİ FECİ ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLDÜ 
 
Saat 9 civarında,Nice şehir merkezindeki bir kilisede üç kişi öldürüldü ve en az 5 kişi yaraladı. Fransa polisine göre, kurbanlardan ikisi kilisenin içinde öldürüldü ve bir kadının kafası gövdesinden ayrılarak hundarca katledildi.. Üçüncü kurban, yakındaki bir kafede yardım isterken öldü.
 
Görgü tanıkları Allahu Ekber  diye bağrılarak cinayetlerin işlendiğini belirttiler.
 
Saldırganın polis tarafından gözaltına alındıktan sonra defalarca "Allahu Ekber" diye bağırdığı açıklandı.
 
image
 
Görgü tanıkları da Allahu Ekber  diye bağrılarak cinayetlerin işlendiğini belirttiler.
 
Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, saldırıyı bir terör eylemi olarak nitelendirdi ve şüphelinin polis tarafından yakalandıktan sonra yaralarının tedavisi sırasında "Allahu Ekber" sözlerini tekrarladığını söyledi.
 
Fransız polis kaynağı, saldırıda başı kesilen bir kadın da dahil olmak üzere üç kişinin öldüğünün doğrulandı. 
 
Belediye Başkanı Estrosi, kilisenin içinde öldürülen insanlardan birinin kilise yetkilisi olduğunu söyledi.
 
Estrosi. "Yeter artık," "Şimdi Fransa'nın İslamo-faşizmi bölgemizden kesin olarak yok etmek için barış yasalarından muaf tutmanın zamanı geldi."dedi.
 
Fransa'nın terörle mücadele savcılığı saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.
 
Nice'in en merkezi noktasında bulunan kilisede incelemelerde bulunan savcı Jean-Francois Ricard  bilgiler verdi.
 
"KURAN, İKİ TELEFON VE BIÇAKLAR BULUNDU"
 
Ricard yaptığı açıklamada, "Saldırganın üzerinde bir Kuran, iki tane telefon ve saldırıda kullanılan bıçak bulundu. Ayrıca saldırganın bıraktığı bir çanta da ele geçirildi. Çantanın yanında saldırıda kullanılmayan iki bıçak daha tespit edildi" dedi.
 
image
 
Saldırganın, ülkeye İtalya üzerinden giriş yapan 21 yaşındaki Tunus vatandaşı olduğu Fransız polisi tarafından doğrulandı. 
 
Polis kaynakları şüpheliyi Eylül ayında İtalya'nın Lampedusa adasına tekneyle gelen 21 yaşındaki Tunuslu Brahim Aioussaoi olarak adlandırdı. Serbest bırakılmadan önce orada koronavirüs karantinasına alındı ​​ve İtalya'dan ayrılması söylendi. Bu ayın başlarında Fransa'ya geldiği belirtildi..
 
image
 
Bir polis memuru, yaralı olarak yakalanan 21 yaşındaki mülteci saldırganın saldırıdan  tutuklandığını ve sıkı güvenlik önlemi içinde tedavi için yakındaki bir hastaneye kaldırıldığı açıklamasını yaptı.
 
Hastanede saldırganın resimini çeken Fransız haber ajansı muhabiri Tunuslu saldırgan Brahim Aioussaoi'nin yanında bir yardımcı yada saldırıyı planladığı kişiler varmı sorularının cevabını yetkililere sorduğunu fakat soruların yanıtsız bırakıldığını belitti. 
 
Olayın kaç kişi ile gerçekleştiği konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.
 
image
 
Fransa Devlet Başkanı Macron, Fransa Nice'de 3 kişinin bıçakla öldürülmesinin ardından tüm Fransa'nın saldırı altında' olduğunu söyledi
 
Olaydan kısa bir süre sonra Nice'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, cinayetleri "İslamcı terör saldırısı" olarak nitelendirdi ve ülkesi Fransa'nın "saldırıya uğradığını" söyledi .
 
Fransa bir kez daha terör saldırısıyla vuruldu.
 
Macron; ''Terör bu şehrin sakinlerini üçüncü kez vurdu. Hissettiğiniz şoku biliyorum. Değerlerimiz, özgürlük anlayışımız ve ülkemizdeki inanç özgürlüğümüz yüzünden saldırıya uğradık. Asla teslim olmayacağız. Başta kiliseler olmak üzere tüm ibadethaneleri koruyacak konuma geleceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Fransız Meclis Üyesi Meyer Habib, saldırıya tepki göstererek, "Fransa'da koronavirüs nedeniyle olağanüstü hal sırasında bile Nice kentindeki bir kilisede kadınları katlediyor ve kafalarını kesiyorlar" diyerek Fransa'yı yozlaştırdıklarını söyledi. 
 
image
 
OLAYLARI TETİKLEYEN KARİKATÜR VE ÖĞRETMEN CİNAYETİ
 
Bu ayın başlarında Çeçen asıllı müslüman şahsın ,bir Fransız öğretmen olan Samuel Paty'nin çalıştığı okuldaki bir yurttaşlık dersinde Hazreti Muhammed'in karikatürünü  gösterdiği için cezalandırmak adına kafasını keserek katletmesinin  gerginliği  devam ederken, Fransa'nın Nice kentindeki kilisede aynı yöntemle bir kadının daha öldürülmesi ile vahşet bu olayların durmayacağını gösteriyor.
 
Paty'nin öldürülmesinden bu yana, birçok sıradan vatandaş tarafından desteklenen eylemler sokaklara taşarken Fransız yetkililer avrupadaki demokrasiye vurgu yaptılar ve karikatürleri yasaklamaya karşı çıkarak bunları sergileme hakkını savundular.
Müslüman dünyasını kızdıran karikatürler  ve görüntüler, öldürülen öğretmenle dayanışma için gerçekleşen protesto yürüyüşlerde geniş çapta sergilendi.
 
Fransa’da Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yayınlanması ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bunları yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemesi tepki yarattı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Macron’un açıklamasına ilişkin "Ülkesindeki milyonlarca farklı inanç mensubuna böyle davranan bir devlet başkanına ne denilebilir, öncelikle akli noktada kontrol." ifadelerini kullanarak tepkisini göstermişti.
 
Şeffaf Gazate

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR