Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD CANİSİNİ TÜRKİYE SINIRDIŞI ETMİŞ!
IŞİD CANİSİNİ TÜRKİYE SINIRDIŞI ETMİŞ!
Viyana'daki terör saldırısında dört kişiyi öldüren ve bir düzineden fazla kişiyi yaralayan 20 yaşındaki IŞİD sempatizanının "muhtemelen yalnız olduğunu" açıklandı.Kujtim Fejzulai'nin Türkiye'den sınır dışı edildiği ortaya çıktı.
4 Kasım 2020, 15:59
 
Avusturya'nın başkenti Viyana'yı kana bulayan terör saldırısıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.
 
İkisi kadın dört kişiyi katleden ve 21 kişiyi yaralayan Kuzey Makedonya asıllı Kujtim Fejzulai’nin Avusturya tarafından çifte vatandaş yapıldığı öğrenildi. Fejzulai’nin Avusturya’da çok sıkı olan çifte vatandaşlığı nasıl aldığı henüz bilinmiyor.
 
image
 
Viyana saldırısını yapıp 4 kişiyi öldüren  Teröristin AK-47'yi teşhir eden Instagram resimleri yayınladı.
 
20 yaşındaki Kujtim Fejzulai, saldırıda kullanacağı üç silahı elinde tuttuğunu ve IŞİD lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kuraşi'ye bağlılığını yemin ettiğini Instagram hesabından paylaşmış
 
22 AY HAPİS CEZASI ALMIŞ
 
20 yaşındaki IŞİD sempatizanının bir dönem Türkiye’de bulunduktan sonra sınır dışı edildiği, 25 Nisan 2019’da Viyana’da terör örgütü üyeliğinden 22 ay hapis cezası aldığı belirtildi. Ancak Kujtim Fejzulai’nin 4 Aralık’ta tahliye edildiği ifade edildi.
 
BAKANDAN İTİRAF: BİZİ ATLATTI
 
Kuzey Makedonya'daki bir Arnavut ailenin çocuğu olan Fejzulai’nin serbest kaldıktan sonra, radikal görüşlerden kurtulması için bir derneğe kaydedildiği, bir erken tahliye memurunun kendisiyle ilgilendiği açıklandı.
 
Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, “Ancak bizleri atlatmayı başardı. İzlemedik” dedi.
 
Nehammer televizyonda yayınlanan basın toplantısında, 'Viyana ve Aşağı Avusturya'da 18 baskın yapıldı ve 14 kişi gözaltına alındı' dedi.
 
Bakan, polisin merkezi Viyana'daki saldırının Fejzulai tarafından tek başına gerçekleştirildiğine inandığını ve video materyalinin değerlendirilmesinin 'şu anda ikinci bir saldırganın kanıtı olmadığını' sözlerine ekledi. 
 
image 
Başkan Yardımcısı Werner Kogler, Ulusal Konsey Üyeleri August Woeginger, Doris Bures, Ulusal Konsey Üyesi Pamela Rendi-Wagner, Şansölye Sebastian Kurz, Federal İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Brigitte Van der Bellen, Başkan Alexander Van der Bellen ve Başkan Ulusal Konsey Wolfgang Sobotka şehir merkezinde bir çelenk atma törenine katıldı
 
image

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR