Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BIONTECH AŞISINDA ALERJİ UYARISI
BIONTECH AŞISINDA ALERJİ UYARISI
Pfizer-BioNTech aşısıyla ilgili NHS tarafından verilen bilgi broşürlerinde aşıda yer alan maddelere alerjisi bulunanlara aşı yapılmaması tavsiye ediliyor. Broşürde alerik reaksiyonun göstergesi olarak deride kızarıklık, nefes darlığı ve yüz ya da dilde şişme gibi belirtiler sayılıyor.
9 Aralık 2020, 15:47
 
Pfizer-BioNTech aşısının yaygın kullanımına onay verilen ilk ülke olan İngiltere'de dün yapılan ilk doz aşıların ardından iki kişide alerjik reaksiyon meydana geldi.
 
Bunun üzerine aşıya onay veren kurum aşının ciddi alerjisi bulunan kişilere uygulanmaması konusunda uyarıda bulundu.
 
İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) iki sağlık çalışanının aşı olduktan sonra alerjik reaksiyon gösterdiğini doğruladı ve bu kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
 
Her iki kişinin de bir dizi alerjik rahatsızlığının bulunduğu ve yanlarında adrenalin oto enjektörü taşıdıkları aktarıldı.
 
Yaşanan reaksiyonun deride kızarıklık, soluk almada güçlük, kan basıncında düşme şeklinde ortaya çıkabilen ve anafilaksinin daha hafif şekli olan anafilaktoid reaksiyon olduğu tahmin ediliyor.
 
NHS aşı olacaklara ciddi alerjik rahatsızlıklar olup olmadığını soracak
Gelişen durum üzerine aşının yaygın kullanımına onay veren İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), Pfizer-BioNTech aşısının ciddi alerjik rahatsızlığı olanlara uygulanmaması için ihtiyatlı tavsiyede bulundu.
 
Kurumun uyarısı üzerine NHS Çarşamba günü aşı olmak için randevusu bulunan kişilere ciddi alerjik rahatsızlığı olup olmadığını soracak. Gıda, ilaç ve aşı ile ilgili daha önce anafilaktoid reaksiyon yaşamak ya da adrenalin oto enjeksiyonu taşımak ciddi alerjik rahatsızlık olarak değerlendirilebilecek.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR