Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YPG PEŞMERGE ÇATIŞMASI
YPG PEŞMERGE ÇATIŞMASI
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin: "8 kişilik bir grup silahlı PKK'lı Suriye üzerinden kaçak yollarla Kürdistan Bölgesi'ne girmek istedi.50-60 kişiden oluşan YPG'li bir grup, o bölgede bulunan Peşmerge noktasına saldırı düzenledi.
16 Aralık 2020, 13:50
 
 
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Peşmerge Bakanlığı, dün gece YPG mensubu bir grubun Suriye-Irak sınırında peşmergeye ait bir kontrol noktasına saldırdığını duyurdu. Açıklamada, "YPG’ye bağlı bir grup Suriye tarafından saat 04:00 sularında Peşmerge Güçleri’ne ait bir kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlediler" denildi.
 
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Peşmerge Bakanlığı, dün gece Suriye-Irak sınırında 'PKK'li bir grupla peşmerge güçleri arasında çatışma çıktığını' açıkladı. Peşmerge Bakanı Yadımcısı Serbest Lezgin, sınırı yasadışı şekilde geçmeye çalıştığı için durdurulan bir grubun birkaç saat sonra peşmergeye ağır silahlarla saldırdığını söyledi. Erbil merkezli Rudaw sitesine konuşan YPG kaynakları ise suçlamayı reddetti.
 
'SİVİL DEĞİLLERDİ'
Serbest Lezgin, "Maalesef dün gece Suriye-Irak, Kürdistan Bölgesi ile Rojava sınırında beklenmedik bir gelişme yaşandı" diye başladığı açıklamasında, "Gece yarısı 01.00’da bir grup silahlı PKK üyesi kaçak yollarla Kürdistan Bölgesi’ne geçiş yapmak istedi" dedi. Suriye sınırında geliş gidişlerin düzenlenmesi için resmi bir sınır kapısı bulunduğunu belirten Lezgin, "Ancak silahlı grup bu gece saat 01.00 sularında kaçak yollarla bu tarafa geçmeye çalıştı. Zerevani güçleri bu grupla karşı karşıya geldi ve bunların sivil olmadıklarını, Rojava’daki durumdan dolayı Kürdistan Bölgesi’ne gelenlerden olmadıklarını tespit etti. Silahlı oldukları tespit edildiğinde kendilerine geri gitmeleri yönünde uyarı yapıldı" diye konuştu.
 
'YPG KONTROL NOKTASINA SALDIRDI'
'Sekiz kişilik PKK'li grubun Fişabur ve Sıhela üzerinden Kürdistan Bölgesi’ne gayri meşru şekilde geçmeye çalıştıklarını' ve Peşmerge tarafından uyarıldığını söyleyen Lezgin, sözlerine şöyle devam etti: “Olayın üzerinde birkaç saat geçtikten sonra YPG’ye bağlı bir grup Suriye tarafından saat 04:00 sularında Peşmerge Güçleri’ne ait bir kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlediler, hem de vahşice. Bkc, uçak savar (Doçka), RPG-7 gibi ağır silahlar kullandılar. Çatışmalar bir buçuk saat sürdü. Peşmerge Güçleri bu noktada kendilerini savunmak zorunda kaldı. Kontrol noktasını ele geçirmek için gerçekleştirdikleri saldırı başarısız oldular ve geri döndüler."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR