Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TBMM'DE KANLI KAVGA
TBMM'DE  KANLI KAVGA
TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda, AKP'li milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasındaki kavga çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada kan aktı.
17 Şubat 2015, 23:04
 

Meclis'te 'İç Güvenlik Paketi' olarak adlandırılan düzenlemenin görüşmeleri sırasında AKP'li millletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri arasında kavga çıktı. İktidar ile muhalefet partileri arasında sözlü tartışmanın ardından çıkan kavgada HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP milletvekilleri Musa Çam, Aykut Erdoğdu ile Mahmut Tanal yaralandı. HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün kafasından yaralandığı görüldü. AKP'li vekillerin, CHP ve HDP'li vekillere saldırdığı ifade ediliyor.
 
image

Hayat Televizyonu yayınına bağlanan CHP Milletvekili Melda Onur, "Meclise ilk defa sedye girdi. Jammerlarla iletişimimiz engelleniyor. Sebahat hanıma da saldırıldı" dedi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDP'li kadınların kürsüye yürüdüğünü, AKP'li kadın milletvekillerinin bu gruba müdahale etmeye çalışmasıyla olayların çıktığını söyledi. 

Onur, kavgada Meclis'in tokmakla vekil kovalayanlar ve havada uçuşan bardaklarla inanılmaz görüntülere sahne olduğunu aktardı. Melda Onur, Meclis Genel Kurulu'na hasta bakıcıların girdiğini ve yaşanan kavgada CHP'li Musa Çam çiçeklerin üzerine düştüğünü, uzun süre düştüğü yerden kalkamadığını belirtti. Onur ayrıca arbede sırasında Sebahat Tuncel de arada kalarak elinden yaralandığını sözlerin ekledi.
 
image
 
HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise; "İç güvenlikle neler olacağını tahmin etmek zor değil. Paketle Türkiye halklarına savaş açıyorlar. Meclis başkanının tokmağı ile CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu göğsüne bir darbe aldı. Kadın vekillerimizin kürsü hareketinin ardından AKP'li vekiller fiziksel şiddete girişti" dedi.
CHP Millekvekili Müslim Sarı, resmi Twitter hesabından şu bilgileri paylaştı: “Şu an hastanedeyiz. İzmir milletvekilimiz Musa Çam. AKP faşizminin son kurbanı oldu. Kaburgasında çatlak var.”

CHP Milletvekili Binnaz Toprak da Twitter hesabından, “Meclis'te AKP'lilerin saldırısında arkadaşımız Musa Cam sedye ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bizden ve HDP'den darbe alan başkaları var" paylaşımında bulundu.

CHP Milletvekili Ali Özgündüz de şu bilgileri paylaştı: “AKP'li gözü donmuş vekiller, İstanbul MV @aykuterdogdu Mahmut TANAL ve İzmir MV @musacam a saldırdılar!. Adamlar Meclis'te eşkıyalık yapıyorlar.”
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR