Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SİLVAN'DA ESARET BİTTİ
SİLVAN'DA ESARET BİTTİ
Diyarbakır Silvan İlçesi'nde saat 14.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Operasyona katılan askerler bugün ilçeden ayrıldı. Askerler ilçe merkezinden yürüyerek çıkarken, çevrede konuşlanan tanklarda kaldırıldı.
14 Kasım 2015, 14:48

 

Diyarbakır Silvan İlçesi'nde saat 14.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

 Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 3 Kasım günü Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde valilik tarafından ilan sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.Yasağın ardından güvenlik güçleri mahallelerde PKK'lıların kurduğu barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Bugüne kadar 4'ü asker, 4'ü de polis olmak üzere 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu ve 10'dan PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonların sonlarına gelindi. Silvan'da hendekler ile bomba tuzaklanan barikatların tamamına yakını düzenlenen operasyonlarda kaldırıldı.

image

Silvan'da görev yapan ve aralarında Jandarma Özel Harekat Timlerinin de bulunduğu askerler bugün ilçeden çekilmeye başladı.

İlçe merkezindeki Diyarbakır Caddesi üzerinden yürüyerek birliklerine giden askerlere belediye binası önünde toplanan bir grup tepki gösterdi. Bunun üzerine bölgede bulunan vatandaşlar ile HDP ilçe yöneticileri tepki gösteri uzaklaştırıp, askerlerin yanına giderek, birlikte yürüyerek tepki gösterilmesini engelledi. Askerler hiç bir olay olmadan ilçe merkezinden yürüyerek geçerek birliklerine gitti. Askerlerin ardından operasyonda görev alan aralarında paletli tanklar ile zırhlı araçlar da ilçe merkezinden geçiş yaptı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR