Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYRI TELDEN ÇALDILAR
AYRI TELDEN ÇALDILAR
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joseph R. Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu basın açıklaması yaptıikili ortak basın açıklaması yaptı.. Davutoğlu, PYD’nin silahlı kanadı YPG için “PKK’nın bir parçası” derken, Biden PYD’yi de YPG’yi dillendirmedi. ABD’nin iki numarası “ortak hedef IŞİD” vurgusu yaptı.
23 Ocak 2016, 13:33

 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joseph R. Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. İkili görüşme sonrası basın açıklaması yaptı

Başbakan Davutoğlu İŞİD PYD ESAD a karşı olduğunu söyledi

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;  

-Dostlarımız, müttefiklerimiz geldiğinde tabi herkesle görüşmeler yapar. Her görüşü bu anlamda dinler. Bu konuda kendilerinin temaslarında hiçbir olağanüstülük görmüyoruz ama beklentimiz ve talebimiz şudur ki; bu resmi bütün olarak görmek. Sadece tek boyutuyla değil, bütün boyutuyla görmek…

-Kendisiyle de bugün özellikle terörle verdiğimiz mücadele konusunda bütün perspektifi boyutlarıyla, bütün bu mücadelenin arka planını ve PKK'nın Türkiye'de, Suriye'de ve Irak'ta yapmakta olduğu terör faaliyetlerinin sadece Türkiye'nin güvenliğini değil bölge güvenliğini de tehdit etmekte olduğu yönündeki kanaatlerimizi paylaştık. Çok dostça, samimi bir görüşme cereyan etti.

 

-Türkiye'nin ulusal güvenlik kaygıları bellidir. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), dost ve stratejik bir müttefik olarak bu kaygıları doğru anlaması bizim için önemlidir. PKK, bizim için DAEŞ gibi bir terör örgütüdür. YPG, PKK ile olan doğrudan özdeşleştiği, dolayısıyla Suriye'den Türkiye'ye gittikçe artan bir tehdit haline dönüşmektedir. Türkiye içinde de teröre karşı verdiğimiz mücadele son silahlı unsur silahını bırakana veya Türkiye'yi terk edene kadar da sürecektir.

ABD Başkan yardımcısı Biden IŞİD ve El Nusra en büyük düşman dedi. ';

-Türkiye'de IŞİD ve PKK konusunda hemfikiriz. Bunlar terörist gruplardır. Türkiye halkına zarar veren tüm terörist gruplara karşıyız.

-IŞİD'in Sultranahmet'teki saldırısını kınıyoruz. Birçok Türk vatandaşı terörden mağdur olmuştur bugüne kadar. Biz bu hareketlere mani olmak için işbirliği yapmaya devam edeceğiz.

-Ortak misyonumuz IŞİD'i ortadan kaldırmaktır.

-Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tek tehlike IŞİD değildir. PKK da aynı derecede tehlike teşkil ediyor. PKK barışa gönüllü değildir ve bunu göstermektedir. Kabul edilmeyecek faaliyetlerde bulunmaktadır.

 

-Türkiye stratejik partnerimizdir. Türkiye'nin başarısı ABD için son derece önemlidir.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR