Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
24 SAAT İÇİNDE 8 ŞEHİT
24 SAAT İÇİNDE 8 ŞEHİT
Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçelerinde devam eden operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu Sur'da 5 Cizre'de ise 1'i polis 2 asker şehit oldu
1 Şubat 2016, 23:23
 
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında bugün PKK'lılarca yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan askerlerin sayısı beşe yükseldi.
 
Aralarında polislerin de olduğu yaralı 8 güvenlik görevlisi de hastanede tedavi altına alındı.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılarca kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde operasyonlar sürüyor.

 

Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

 

"01 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, PKK'lılarca yapılan silahlı saldırı sonucu üç kahraman silah arkadaşımız ve iki kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen iki silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 09:07’de şehit olmuşlardır. Bizleri derin biracı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza ve Emniyet Teşkilatımızın kahraman mensuplarına acil şifalar temenni ediyoruz"



Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 1 asker 2 polis şehit


Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında bugün çıkan çatışmada,1 asker ve 2 polis şehit oldu.

Cizre'de cadde ve sokaklara kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak, bomba tuzaklarını imha ederek ilçedeki PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için 14 Aralık'ta başlayan operasyonlar sürüyor. Asker ve polisin ortak yürüttüğü, 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu' kapsamında bugün Cudi Mahallesi Reyhan Sokak'ta PKK'lı teröristlerle, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanan ve Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 1 asker ve 1 polis, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Şırnak Valiliği sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Cizre İlçesi Cudi Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında yaralıların olduğu Bostancı Sokak yakınlarında teröristlerin güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıda 5 güvenlik görevlisinin yaralandığını açıklamıştı.image

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI
 
Genelkurmay Başkanlığı, Cizre İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu 1 asker ve 1 polisin şehit olduğunu olayda 3 PKK'lının da öldürüldüğünü açıkladı. Genelkurmay internet sitesindeki açıklama şöyle:
"31 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu kahraman bir silah arkadaşımız ve kahraman bir polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 16.00 sularında her ikisi de şehit olmuştur. Çıkan çatışmada, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensuplarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."



ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
 
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu' kapsamında Cudi Mahallesi'nde PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda şehit olan güvenlik güçlerinin isimleri belli oldu. Çatışmada, Balıkesir Sındırgı İlçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Astusubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci, özel harekat polisi Sıvas merkez nüfusuna kayıtlı Ömer Güney ve Gaziantep merkez nüfusuna kayıtlı özel harekat polisi Taner Cinpolat'ın şehit olduğu öğrenildi. Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin nişanlı olduğu ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenilirken, şehit özel harekat polisi Ömer Güney'in de 25 yaşında ve bekar olduğu öğrenildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR