Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSRAİL İLE KUCAKLAŞMA ZAMANI
İSRAİL İLE KUCAKLAŞMA ZAMANI
Mavi Marmara gemisine Akdeniz uluslararası sularda operasyon yaparak Gazze'ye yardım götüren 9 Türk vatandaşını öldüren İsrail'e seneler sonra kocaman kucak açtık.
24 Haziran 2016, 09:19

 

Mavi Marmara gemisine Akdeniz uluslararası sularda operasyon yaparak Gazze'ye yardım götüren 9 Türk vatandaşını öldüren İsrail'e seneler sonra kocaman kucak açtık.

İsrail saldırısı sonrası Ak Partili siyasilerin özellikle dindar hassasiyeti olan kesimler için attığı anti İsrail haması nutukları unutuldu gitti.

ONE MINUTE İLE ÖVÜNENLER 9 ÖLEN VATANDAŞIMIZI UNUTTU

Şaldırı sonrası gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için yürütülen ve pazar günü karara bağlanması beklenen görüşmeden anlaşma çıkması halinde, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Çarşamba günü anlaşmayı görüşmek için toplanacağı ve anlaşmayı onaylamayı görüşeceğini yazdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile bundan sonra yapılacak ilk görüşmede anlaşma olup olmayacağının İsrail'in tavrına bağlı olduğunu söylemişti. Çavuşoğlu, görüşmelerde Hamas şartının da olmadığını belirtmişti.

26 Haziran’da örüşülecek bir husus da , İsrail'in Hamas'ın İstanbul'daki bürosunun kapatılma talebiydi. 

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Mart ayında Washington'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü açıklamıştı. Ancak Cumhurbaşkanlığı kaynakları bunun için "teyit etmiyoruz" demişti.
 
image
 

Mavi Marmara'da neler olmuştu?

Mavi Marmara gemisi bir çok, milletten, dinden aktivistler, gazeteciler, sanatçılar, gönüllüler İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kırmak için Sarayburnu'dan demir aldı ve menziline doğru harekete geçti.

İsrail, uluslararası karasuları kanunlarında karasuyu sayılmayan 70 km açıklarında Mavi Marmara gemisine operasyon düzenledi. İsrail onlarca asker, gemi, ve helikopterle düzenlediğ operasyonda 9 Türk vatandaşını şehit ederken bir çok yolcuyu da yaraladı.

O Gece gemiye yapılan operasyon öncesi gemiye özel bir sistemle kurulan canlı yayın vericilerini engelledi. İsrail silah ve mühimmat taşıdığını iddia ettiği Mavi Marmara gemisine önce botlarla yanaştı ardından havadan helikopterle askerler gemiye indi. Ellerinde hiçbir silah bulunmayan Mavi Marmara yolcularına tam teşekküllü silahlarla müdahalede bulunan İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonu 9 kişi hayatını kaybetti bazıları ağır olmak üzere 50'den fazla kişi yaralandı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR