Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KKTC'DE
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KKTC'DE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC 15 Kasım Cumhiriyet bayramındaki konuşmasında Türkiye’den Kuzey Kıbrıs'a deniz altından doğalgaz ve kablo ile elektrik getirilmesi çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. “Biz hiç bir zaman Kuzey Kıbrısımızı yalnız bırakmayacağız, destek-siz bırakmayacağız” diye konuştu.
15 Kasım 2020, 15:36
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 37. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geldiği KKTC'de,Resmi Geçit Töreni’nde konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs'ın şehit şairi Süleyman Uluçamgil'in, "Sevdiğim bir mektup yollar, belki Ankara'dan, belki Bursa, belki İzmir'den, Ağrı-Meriç arası buğu buğu, gönül memleketinden" dizelerini aktararak konuşmasına başladı.
Kıbrıs Adası'nın eşit sahibi Kıbrıs Türklerinin sevinç ve heyecanını yürekten paylaştıklarını dile getiren Erdoğan, "Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti'nden sonraki ikinci bağımsız devleti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hepimiz için iftihar kaynağıdır '' dedi.
Erdoğan, Kıbrıs'ın tarihin her döneminde cazibesini korumuş, her toplumun rüyalarını süslemiş kadim bir coğrafya olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
'' Gerçekleştirdiğimiz 1974 Barış Harekatı ile fiilen istikrara kavuşan Kıbrıs'la ilgili siyasi sorunlar hala devam ediyor. Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türk halkının meşru haklarını ve güvenliğini temin edecek şekilde adil, kalıcı, sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması önceliğimizdir. Türk tarafı olarak en başından beri bu doğrultuda çok güçlü irade ortaya koyduk, yapıcı fikirler sunduk, iyi niyetle çaba gösterdik ancak sadece bir tarafın çabası çözümün kilidini açmaya yetmiyor ''
 
2004 Annan Planı çerçevesinde yapılan referandumda KKTC'nin "evet", Güney'in ise "hayır" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Bütün bunlar yaşanan gerçekler fakat Avrupa Birliği atılan bu adımlara rağmen verilen sözleri yerine getirdi mi? Hayır. Onlar da verilen sözleri yerine getirmedi.
 
1974'te ise Yunan cuntasının düzenlediği darbeyle tamamen ortadan kalkan ortaklığı Rumlarla birlikte yeniden tesis etmek mümkün değildir." dedi.
 
Erdoğan'ın törendeki konuşmasında  KKTC'ye mesajlar verdi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar'a Azerbaycan yolunun göründüğü konuşmada ayrıca yeni bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşası sözü de verildi. Kablo ile elektriğin yanı sıra denizaltından doğalgaz çalışmalarının da yapıldığı müjdelendi
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım törenindeki konuşmasında bir çok yeni konuya değindi.
 
Erdoğan Azerbaycan’da yaşanan gelişmelere değindi, Cumhurbaşkanı Tatar’ın yakın zamanda Azerbaycan’ı ziyaret edebileceğini müjdeledi. Erdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa sürede Azerbaycan’a ziyaret yapmak suretiyle adım atacaktır. Tek yürek, tek bilek olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk, aşamayacağımız engel yoktur” dedi
 
image
 
Ersin Tatar için yeni bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı
 
Erdoğan konuşmasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a konuyu açtığını ve yeni bir Cumhurbaşkanlığı binasının yapımı için kaynak sağlayacaklarını da söyledi. Erdoğan, 5 dönüm bir arazi temin etmek suretiyle Cumhurbaşkanlığı makamını da inşa ederek makamı yeni binaya taşıyalım...Bu tür makamlar farklı ülkelerin bakışını da değiştirir,dedi
 
Doğal gaz ve kablo ile elektrik
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında yapılmakta olan çalışmalara da değindi. Türkiye’den deniz altından doğalgaz ve kablo ile elektrik getirilmesi çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Erdoğan, “Biz hiç bir zaman Kuzey Kıbrısımızı yalnız bırakmayacağız, destek-siz bırakmayacağız” diye konuştu.
 
“KKTC’yi güçlendireceğiz”
 
Covid 19 ile mücadele için 149 milyon TL destek sağladıklarını ifade eden Tayyip Erdoğan, çok kısa bir zamanda acil durum hastanesinin inşa edildiğini anımsattı. Eğitimdeki işbirliğine değinen Erdoğan, “18 sanayi alt yapı projesini hayata geçirdik. Bu yıl alt yapı için 162 milyon TL aktardık” dedi.
 
Kıbrıs Türkü’nün hayat kalitesini daha da üst noktaya çıkaracak imkanlara sahip olduklarına değinen Cumhurbaşkanı, “sürdürülebilir bir ekonomi için gayretlerimize devam edeceğiz” diye konuştu

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR