Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İLÇE BAŞKANI TEKMİL ALINCA
İLÇE BAŞKANI TEKMİL ALINCA
Dün akşam saatlerinde Çemişgezek ilçemiz Gedikler Jandarma Karakolu’nda AK Parti Tunceli il başkanı için düzenlenen askeri tören görüntüleri medyaya düşmüştü.
28 Temmuz 2022, 12:14
 
AKP İl Başkanı Sercan Özaydın, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile Gedikler Jandarma Karakolu'nu ziyareti sırasında karakoldaki askerler, Özaydın'ı tören kıtası ile karşılamıştı. Valiliğin inceleme başlattığını açıklaması sonrası komutan görevden alındı.
 
AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın, AKP Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ve AKP Çemişgezek İlçe Başkanı Uğur Oğuz Köse ile birlikte Gedikler Jandarma karakol Komutanlığı’nı ziyarete gitti.
 
AKP heyetinin ziyareti sırasında çekilen görüntüler birçok kişinin tepkisini çekti. Özaydın, jandarma karakolunda askeri törenle karşılandı. Askerler, AKP il başkanı karşısında esas duruşta bekledi.
 
image
 
BELEDİYE PAYLAŞTI
Tören kıtasını selamlayan AKP İl Başkanı’nın fotoğrafları Çemişgezek Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılınca söz konusu olay ortaya çıktı.
 
Paylaşımda, "İl başkanımız, belediye başkanımız ve ilçe başkanımızla beraber Gedikler Jandarma Karakolu’nu ziyaret ettik. Görevlerini fedakarca yapan, vatanımızın korunmasında büyük emekleri olan güvenlik güçlerimizin Rabbim yar ve yardımcısı olsun" ifadeleri kullanıldı.
 
Eleştirilerin ardından açıklama yapan Sercan Özaydın, kalekol komutanını beklemek için bir an durduğu esnada alınan bir görüntü olduğunu öne sürdü.
 
"GEREKLİ İŞLEMLER BAŞLATILMIŞTIR"
 
Tunceli Valiliği de konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ise “27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek İlçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır” denildi.
 
image
 
KARAKOL KOMUTANI GÖREVDEN ALINDI
 
AKP İl Başkanı Sercan Özaydın, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile Gedikler Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında karakoldaki askerler, Özaydın'ı tören kıtası ile karşıladı. Valiliğin inceleme başlattığını açıklaması sonrası komutan A.Y. görevden alındı.
 
CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
"AKP İl Başkanı Sercan Özaydın bu gücü bu cüretti nerden alıyor? Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kendi kişisel emellerine alet etmesini kabul etmek mümkün değil. Şanlı Türk ordusunun bu haberler ile gündeme gelmesi içimizi acıtıyor. Dün geceden beri olayı araştırıyorum. Bu sabah saatlerinde hem Tunceli valisi hem jandarma komutanı ile birçok defa görüştüm. Gedikler Jandarma karakol komutanının görevden alındığı ve İlçe Jandarma komutanlığı emrine çekildiği söylendi. Ayrıca bugün başlatılan idari soruşturma kapsamında soruşturmayı yürütecek üst düzey yetkili grubunun karakola giderek gerekli çalışmayı yapacakları bana söylendi."

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR