Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANLAYAMADIĞIMIZ '' O SES TÜRKAN KÜRŞAD ''
ANLAYAMADIĞIMIZ '' O SES TÜRKAN KÜRŞAD ''
O Ses Türkiye ses yarışmasında geçtiğimiz akşam büyük bir final yaşandı. 1 Şubat tarihindeki O Ses Türkiye yarı finalinde sesiyle büyüleyen ve finale çıkmaya hak kazanan Türkan Kürşad küçük yaşına rağmen sesiyle kendisine hayran bıraktı
3 Şubat 2016, 15:55

 

O Ses Türkiye ses yarışmasında geçtiğimiz akşam büyük bir final yaşandı. 1 Şubat tarihindeki O Ses Türkiye yarı finalinde sesiyle büyüleyen ve finale çıkmaya hak kazanan Türkan Kürşad küçük yaşına rağmen sesiyle kendisine hayran bıraktı

image

O Ses Türkiye'de  çok özel sesi ile finale kalan Kıbrıs Türkü 16 yaşındaki Türkan Kürşad tüm elemelerde müzik ziyafeti ile fırtına gibi esti finale yükseldi.Türkan Kürşad'ın final bölümündeki performansı yine çok güçlüydü fakat SMS oyları 1.olmasına yetmedi.

Türkan Kürşad'ın seslendirdiği 'Listen' şarkısı herkesin tüylerini diken diken etti. 

TV8 ses yarışması O Ses Türkiye bir sezonu daha geride bırakarak büyük finali ile izleyenlerine veda etti .Şimdiye kadar hiç bir birincisi müzik dünyasında kendine yer bulamamış olması nedeniyle tartışılan O SES Türkiye'de bu kez Emre Sertkaya adlı  bir isim kazandı.image

Daha elemelerde dikkatleri üzerine çeken ,otoritelerin yorumlarında tam not alan KKTC vatandaşı olan Türkan Kürşad yarışmanın tek iz bırakanı oldu.

16 yaşında olmasına rağmen şimdiden adını tüm Türkiye'ye ezberleten  Türkan Kürşad 3.olmasına rağmen yarışmaya damgasını vurdu ve O SES yarışmasının 5 yıllık serüveninde ilk kez uluslararası bir star adayını halka izletmiş oldu.

Yine sıradan bir ses kazandı.

Büyük izlenme oranı ile en popüler yarışma olan O SES Türkiye'de  birinciliği Gökhan ve Hakan kardeşlerin takımında olan Emre Sertkaya kazandı ancak sosyal medya Acun Ilıcalı yönetimindeki yarışmada  16 yaşındaki Türkan Kürşad'a haksızlık yapıldığı düşüncesi ile sonucu protesto ettiler.

Türkan Kürşad'ın elendiği an ekranlarda Gökhan Özoğuz'un elleri ile yüzünü kapaması sonucu protesto etti yorumlarına sebep oldu.

image

Okuduğu en zor  şarkıları İngilizce,Fransızca olarak mükemmel yorumlayan , Türkan Kürşad ,Türkçe okumadığı yada KKTC vatandaşı olduğu için mi 3.yapıldı ?

Okuduğu şarkıların içine , dinleyen herkesi çeken ve  tam not alan Türkan Kürşad, O Ses Türkiye finalinde 3. olması tartışılıyor.

Format gereği  telefon mesajı ile oy verilen 1.bu şekilde tayin edilen bir yarışmada, dünya starlarının şarkılarını kusursuz okumasına rağmen ,Türkiye halkı tarafından yeterli ilgi görmedi.Genç yıldız adayının müzik dünyasında yolu çok açık görülüyor.

Tüm KKTC bir yürek oldu Türkan Kürşad’ın 1.olması için SMS jürisi oyları için küçük ülkesinin nufusu az geldi.

Müzik otoriteleri  ortak fikirde birleşti ve genç yarışmacının bir dünya starı kumaşı taşıdığını söylediler ,  ilerleyen süreçte müzik dünyasının bu ismi ezberleyeceği görüşü hakim.

image

Henüz 11 yaşında katıldığı yetenek sizsiniz yarışmasının unutulmazları arasında yer almış,Listen şarkısını söylerken Hülya Avşar'ı ağlatmış ve kendine hayran bırakmıştı.Yıllar sonra, finalist olduğu O SES yarışması elemelerinde ,Hadise ile yaptığı düet yine unutulmaz anlardan biri oldu.

Türkan Kürşad O Ses Türkiye finalinde dünya starlarının söylediği okuması güç 3 şarkı seslendirdi. 

1 - Without You               - Mariah Carey

2 - Rolling in The Deep   - Adele  

3 - Listen                         - Beyonce

 

image

 

O SES TÜRKİYE TÜRKAN KÜRŞAD KİMDİR?

O Ses Türkiye yarışmasında Gökhan ve Hakan kardeşlerin takımında yarışan Türkan Kürşad, Kıbrıslı Türklerden. 16 yaşında olan Türkan Kürşad, yarışmanın finalistleri arasındaki en küçük isim oldu. 1999 senesinde Kıbrıs’ta doğan Türkan Kürşad , çok iyi derecede İngilizce konuşuyor ve Kuzey Kıbrıs’ta hayatını sürdürüyor.

Lise eğitimine devam eden Türkan Kürşad, 2010 senesinde katıldığı Yetenek Sizsiniz yarışmasıyla kendisini göstermişti. Babası inşaat sektöründe çalışan Türkan Kürşad’ın annesi ise ev hanımı. Mavi gözlere sahip olan Türkan Kürşad, sesiyle herkesi kendine hayran bırakan yarışmacılardan biri.

KIBRIS'A  DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDUimage

Türkan Kürşad okul arkadaşları ve KKTC basını tarafından coşku ile  karşılandı.

The American Future College Müdür Yardımcısı Behzat Özçete ve okul öğretmenleri ile  çok sayıda okul arkadaşı tarafından coşkuyla karşılandı.

image

"Beni destekleyenlere teşekkür ederim"

Yarışmayla ilgili olarak konuşan Türkan Kürşad "Çok mutluyum, gerçekten Kıbrıs'tan ve Türkiye'den bizleri destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum, sizlerin sayesinde finale girdim" diyerek şunları kaydetti: "O Ses Türkiye, benim için çok güzel geçti ve aynı zamanda çok iyi bir tecrübe oldu. İlerleyen günlerde orada gerçekleştirmiş olduğum temaslar ile de farklı projeler ile de yer almaya devam edeceğim, tekrar herkese beni destekledikleri için çok teşekkür ediyorum, okuluma çok teşekkür ediyorum, bu karşılama da beni ayrıca çok duygulandırdı"

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR