Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DERVİŞ ZAİM '' RÜYA '' İLE VİZYONDA
DERVİŞ ZAİM '' RÜYA '' İLE VİZYONDA
Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim’in “Rüya” filminin gala gösterimi, Gazimağusa Belediyesi’nin sponsorluğunda, Gazimağusa Lemar Cineplex’te yapıldı.
19 Mart 2017, 01:31
 
 
Kıbrıslı Türk ünlü Yönetmen Derviş Zaim’in “Rüya” filminin gala gösterimi, Gazimağusa Belediyesi’nin sponsorluğunda, Gazimağusa Lemar Cineplex’te yapıldı.
 
Derviş Zaim’in 9. filmi olan gerilim-dram türündeki “Rüya” filmi, sanatsal ideallerinin peşinde olan mimar bir kadının hayatını, insan ve doğa ilişkisi  ele alıyor.
 
Mimari sanatını genç bir kadın gözünden anlatan Rüya filmi, Zaim’in dokuzuncu uzun metrajlı sinema filmi olma özelliğini de taşıyor. Filmde, gelenekten ve tarihten devraldığı mirası taşımaya çalışan; bir yandan da süreklilik içinde değişerek hayata devam etmenin peşinde olan mimar bir kadının hikayesi anlatılıyor. Ne var ki kahramanımız günümüz İstanbul’unda hayallerini gerçekleştirmek üzere uğraşırken kendini sürükleyici bir suç hikayesi içinde buluyor.
 
image
Filmin yapımcısı Emre Oskay ve filmin oyuncularından Mert Yusuf Özlük de galada yer aldı.
 
"Rüya" filminin gösterimi Lemar Cıneplex'de devam ediyor.
 
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, “Gazimağusa’nın yetiştirdiği değerli ve başarılı yönetmen Derviş Zaim’in yaptığı çalışmaları gurur duyarak izlediklerini” ifade ederek, mahalle arkadaşı olan Derviş Zaim’i dünya çapında bir üne sahip bir yönetmen olarak ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Arter, “Yurtdışında adımızı duyuran böylesi başarılı kişilere ihtiyaç var. Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biri olan sanata ve sanatçıya destek vermeyi sürdüreceğiz ve başarılı yönetmen Derviş Zaim ile sinema alanında başarılı gençler yetiştirmek için çalışma yapacağız” dedi.
 
image
 
ZAİM
 
Yönetmen Derviş Zaim de konuşmasında, okul hayatının geçtiği ve anılarının olduğu Gazimağusa şehrinde kalabalık bir izleyici topluluğunun kendisini karşılamasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, özellikle sanat dostu bir belediye başkanı olan İsmail Arter’in filme ev sahipliği yapmasından duyduğu gururu dile getirdi. Bundan sonrası için sanat adına belediye ile işbirliğinde çok daha güzel işler yapacaklarını ifade eden Zaim, Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.
 
Yönetmenliğini ve senaryosunu Derviş Zaim’in üstlendiği Rüya filminin başrollerini Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşat Bozyiğit, Gizem Akman, Mehmet Ali Nuroğlu, Enis Arıkan, Murat Karasu ve İbrahim Selim, Osman Alkaş, Ayşe Lebriz, Murat Kılıç, Atılay Uluışık paylaşıyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR