Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC KAPALI MARAŞ DEPREMİ YAŞIYOR !
KKTC KAPALI MARAŞ DEPREMİ YAŞIYOR !
Kapalı Maraş'ın kıyılarından bir kısım 8 Ekim Perşembe günü Başbakan Ersin Tatar'ın KKTC cumhurbaşkanlığı seçimine 4 gün kala doping yaratması için ani bir kararla açılacak.Bu karar açıklandıktan bir saat sonra koalisyon ortağı Halkçı Parti hükümetten ayrıldığını açıkladı.
7 Ekim 2020, 14:59
 
KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimine 4 gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle KKTC  başbakanı Ersin Tatar'a  aday olduğu cumhurbaşkanlığı seçiminde destek olma adına aldırdığı karar  KKTC'deki kolalisyon  hükümetini bitirdi.
 
46 yıldır kapalı olan Kapalı Maraş'ta göstermelik bir plaj açma kararını Esin Tatar adına propaganda yapma kararı hükümeti düşürdü.
 
Başbakan Ersin Tatar koalisyon ortağı Halkçı Parti'ye ve onun doğal lideri bağımsız cumhurbaşkanın adayı Kudret Özersay'a bilgi vermeden Kapalı Maraş senaryosunu hayata geçirme duyurusu yapınca, açıklamalar sonrasında HP koalisyondan çekilme kararını açıkladı
 
image
 
 
1974'teki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında  ele geçirilen ve yerleşime kapatılan Maraş'ın sahilinde bir bölüm plaj alanı perşembe günü açılacak..
 
KKTC Başbakanı Ersin Tatar, dün cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyareti sırasında Maraş'ın açılmasıyla ilgili kararı duyururken, Maraş'ın açılmasına dair hazırladıkları yol haritası doğrultusunda çalışmaları bir aşamaya getirdiklerini ve ilk somut adımı attıklarını belirtmişti,bu karara seçim propagandası diye büyük tepki geldi. 
 
KKTC'de Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasıyla ilgili çalışmalar Türkiye tarafından da büyük destek gördü.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Tatar'ın Ankara ziyareti sırasında yaptığı konuşmada,  Maraş'ın yeniden kullanıma açılmasının KKTC vatandaşları açısından önemini çok iyi bildiğini vurgulamıştı.
 
image
 
Kapalı Maraş'ın sahil bölümünün bir kısmı ve Demokrasi Caddesi yarın sabah itibarıyla halkın kullanımına açılıyor.
 
Erdoğan, ilk adım olarak Kıbrıs Türk halkının perşembe sabahından itibaren Maraş'ın sahil şeridinden faydalanmak üzere kapalı bölgeye girebilecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "Kullanıma açılan bölgede hiçbir özel mülk bulunmaması sebebiyle herhangi bir mağduriyete yol açılmayacağı için karşı tarafın itirazları şimdiden boşa çıkmıştır. Mülkiyet haklarına saygı gösterilerek yürütülen çalışmaların bir an önce sonuçlandırılarak Maraş'ın bütünüyle kullanıma açılmasını temenni ediyoruz. Bu konuda KKTC makamlarına her türlü desteği vermeye hazırız." demişti. 
 
KKTC Başbakanı Ersin Tatar, dün Ankara ziyareti sırasında Maraş'ın açılmasıyla ilgili kararı duyururken Maraş'ın açılmasına dair hazırladıkları yol haritası doğrultusunda çalışmaları bir aşamaya getirdiklerini ve ilk somut adımı attıklarını kaydetmişti.
 
Tatar, "Kendi toprağımızın kamuya ait olan sahil ve Demokrasi Caddesi ile kıyı bölgesini halkımızın istifadesine sunmak üzere fiilen çalışmalarımızı başlatıyoruz." demişti,fakat hükümet ortağı Halkçı Parti bunun bir kötü propaganda denemesi olduğunu sürerek hükümetten çekildiğini açıkladı.. 
 
Ersin Tatar, "İnşallah perşembe günü sabah saatlerinde Maraş sahilinden istifade etmeye hep birlikte başlayacağız." 
 
Bir dönemin en gözde tatil yöresi ve Hollywood yıldızlarının uğrak yeri olan kapalı Maraş, Ada'yı ikiye ayıran yeşil hat üzerinde ve bir tampon bölge konumunda bulunuyor. 
 
46 yıldır kapalı olan ve "Hayalet Şehir" olarak da anılan Maraş, yıllardır devam eden Kıbrıs müzakerelerinde pazarlık konusu oldu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR