Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUTLU ADALI CİNAYETİ SORUSTURMASINDA YENİ ADIM
KUTLU ADALI CİNAYETİ SORUSTURMASINDA YENİ ADIM
Sedat Peker'in sözlerine referansla ilk soruşturma açıldı. Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı cinayetine ilişkin Fethiye Savcılığınca soruşturma başlatıldı. "ruhsatsız silah buldurmak" suçlamasıyla gözaltına alınan suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldı
25 Mayıs 2021, 14:32

 

Muğla'nın Fethiye ilçesinde "ruhsatsız silah buldurmak" suçlamasıyla gözaltına alınan suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in ifadeleri sonucu  Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bakan Süleyman Soylu bu gözaltının Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili olması gerektiğini söylemişti...

image

ATİLLA PEKER KONUŞTU VE SERBEST KALDI

Ruhsatsız silah bulundurmak suçundan gözaltına alınan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay, çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Atilla Peker'in emniyetteki sorgusunda, 1986 yılında sokakta öldürülen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili döneme ait bildiklerini, polise anlattı.
 
Atilla Peker'in Kıbrısta öldürülen gazeteci-yazar Kutlu Adalı’nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili bilgisine başvuruldu. Sedat Peker kendisine Kutlu adalının öldürülmesi konusunda Korkut Eken'in teklifi olduğunu paylaştığı videoda anlatmıştı.
 
               image
 
Peker ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Kardeşim Atilla Peker adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir" ifadelerini kullandıktan sonra ulaşıklan bilgiler soruşturma başlayacağı yönünde..
 
Pazar günü gözaltına alınmıştı
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polis ekipleri Atilla Peker'in içerisinde olduğu otomobili pazar günü yol kontrolünde durdurmuş otomobilde yapılan aramada 1 tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirilmişti. 
 
Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam Habertürk'te katıldığı programda Atilla Peker'in 6 Temmuz 1996 tarihinde evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci yazar Kutlu Adalı cinayetinden soruşturma açılması için talimat verdiğini söylemişti.
 
Sedat Peker 7'nci videoda ne demişti?
Sedat Peker YouTube kanalı üzerinden yayınladığı yedinci videoda Korkut Eken ve Mehmet Ağar'ın gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmek için kendisinden yardım istediğini ileri sürmüştü. Peker şunları söylemişti:
 
"Biz o zaman Korkut Eken, Mehmet Ağar hep beraberiz. Korkut abinin odası, Mehmet Ağar’ın odasının yanında. Genciz, vatanseveriz, işte 'Şu PKK’ya yardım ediyor'… Ama genelde bana iş adamlarını yönlendiriyorlar faili meçhullerden ziyade. Bana dedi ki 'Kıbrıs’ta bir adam var', 'Evet, abi' dedim. Dedi, 'Bu Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor'. Dedi ki 'İki tane profesyonel (ver)'. 'Kendi öz kardeşimi vereceğim sana' dedim. Atilla Peker’i dedim. 'Çok iyidir bu işte, uzmandır, sokaklardan yetişme' dedim. Türk Hava Yolları uçak biletlerini, hard disklerini atmıyor. Biletlerden bakabilirler. Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce gittiler? Ancak yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam. Aradan zaman geçti. Döndüler, üç dört gün sonra, denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk, dedi 'Tekrardan gideceğiz.' Sonra orada bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, 'Halloldu o iş' dedi. Öldürsek öldürdük derdim, çünkü zaman aşımına girdi. Allah'a Kur'an'a yemin olsun böyle oldu."
 
Şeffaf Gazete

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR