Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BRITISH FASHION AWARDS HEYECANI
BRITISH FASHION AWARDS HEYECANI
Geçtiğimiz hafta Londra'da düzenlenen Fashion Awards 2023 töreninin kazananları, "Harika Çocuk" lakaplı tasarımcı Jonathan Anderson ve sıfır beden top modellerin arasından sıyrılarak yılın mankeni seçilen Paloma Elsesser oldu. Elsesser, büyük beden manken olarak girdiği moda arenasında hızla yükselişe geçmiş durumda
10 Aralık 2023, 15:20
 
 
Moda ödüllerini; sinemanın Oscar'ları, müzik endüstrisinin Grammy'si varsa moda dünyasının da Fashion Awards'ları var, şeklinde yorumlamak mümkün.
 
Her yıl Aralık ayı başında Londra'da Royal Albert Hall'da düzenlenen kırmızı halılı törende, British Fashion Council tarafından yılın "en iyileri" olarak seçilen adaylar, heykelciklerine kavuşuyor.
image
 
4 Aralık tarihinde gerçekleşen 2023 Fashion Awards töreninde, avangardist tarzı ile yükselişte olan Martine Rose en iyi erkek tasarımcısı dalında ödül alırken, 20 yıl boyunca Alexander Mc Queen markasının lokomotifinde oturmuş olan İngiliz Tasarımcı Sarah Burton ve lüks sektörünün efsane modacılarından Valentino Garavani özel ödüllerle taçlandırıldılar.
 
Yılın en iyi kadın tasarımcısı seçilen İrlanda kökenli Jonathan Anderson, kendi ismini taşıyan JW Anderson markası ile ve lüks sektörünün saygın markalarından Loewe'nin yaratıcı maestroluğunu aynı anda yönetiyor.image
 
2008 yılında kendi markasını yaratan, 2013 yılında İspanyol Loewe'nin artistik yönetimine getirtilerek LVMH grubunun satranç taşlarından biri haline gelen Jonathan Anderson, "Moda dünyasının harika çocuğu" lakabına da sahip.
 
Anderson'un modaya olan bakış açısı, ünlenmesine neden olan JW Anderson markasının defilelerine yansımıştı. "Kadınsı ve erkeksi olma" kodlarının sıfırlanarak yeniden yorumlandığı "cinsiyetsizlik ve tek siluet" kavramları, genç tasarımcının kurtlar sofrasında yer bulmasını sağlamıştı.
 
Şahsen ilgi ile izlediğim JW Anderson koleksiyonlarında, tasarımcının genel çerçevede plastik sanatların kodlarını yaratmış olan sanatçılardan esinlenmiş olduğunu sezmek mümkün.
 
Kolaj üstadı ABD'li sanatçı ve yazar Joe Brainard ve ikili çalışmaları ile tanınan çağdaş ve kavramsal sanatın temsilcilerinden olan Britanyalı sanatçılar Gilbert & Geoge'un sanatsal vurgularını, Anderson'un çizgilerinden modaya yansımasını görüyoruz.
      image
 
2013 yılından beri, LVMH grubunun sahip olduğu lüks markalar listesinde bulunan Loewe'yi yeniden diriltmek amacı ile yönetmen koltuğuna oturtulan Anderson, acemilik dönemini atlatarak patronlarının yüzünü güldürmeye başladı.
 
Moda dünyasında son sezonlarda gündeme oturan "Quiet Luxury" (Sessiz Lüks) akımının aksi yönde hareket eden tasarımcı, güncel ve pratik giyim anlayışından yola çıkarak tasarladığı Loewe koleksiyonlarında, detaylara ve geleneksel volüm anlayışına getirdiği ilginç ancak abartısız darbelerle beklentileri karşılamış durumda. 
image
 
1872 yılında İspanya'ya giderek Madrid'de ufak bir deri atölyesi açan Alman asıllı Heinrich Rösberg Loewe'nin hikâyesi ise bir hayli ilginç. 1900'lerin başında İspanya Kraliyet Ailesinin resmi terzilik atölyesi olarak ilan edilen Loewe, 1945'ten sonra uluslararası anlamda prestij kazanmaya başlayan bir hazır giyim markası olarak günümüze kadar geldi.
      image
 
Fashion Awards 2023 gecesinin en büyük sürprizi ise yılın en iyi mankeni dalından geldi.
Trans aktivist manken Kai İsaiah Jamal, Güney Sudan'lı süper model adayı Anok Yai, Çinli top model Liu Wen ve 2018 yılında bir Chanel defilesine kabul edilen ilk siyahi erkek süper model ünvanlı Alton Aslon gibi dişli rakiplerinin arasından sıyrılan Paloma Elsesser geceye damgasını vurmuş oldu.
 
Şilili bir baba ve İsviçreli bir anneden doğan Paloma Elsesser, büyük beden manken olarak başladığı kariyerinde zirveye çıkmış durumda.
 
Ünlü makyajcı Pat Mc Grath taraflıdan fark edilerek moda arenasına çıkan Elseser, 2021 yılında Amerikan Vogue dergisinde kapak kızı olarak seçilerek "şeytanın bacağını kırmış" oldu.
 
"New year, new world" (yeni yıl, yeni hayat) sloganı ile basına lanse edilen 44 bedene sahip Paloma, profesyonel hayatının en hareketli günlerini yaşıyor.
 
Lanvin, Chloé, Fendi, Versace gibi markalar, podyumlarında görmek istedikleri model için özel giysiler tasarlıyorlar.
image 
 
Alex Akimoğlu

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR