Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NEJ MODASI HALİÇ KIYISINI AYDINLATTI
NEJ MODASI HALİÇ KIYISINI AYDINLATTI
Türk moda dünyasında uzun yıllardır adı organik modanın kraliçesi olarak anılan NEJ markasının yaratıcısı moda tasarımcısı Nejla Güvenç FWI kapsamında hayata geçirdiği '' Circle '' moda filmi ile moda severlerle buluştu. Sunum filmi İstanbul'un tarihi dokusunun bir parçası olan Haliç Kıyısında bulunan kongre merkezinin muhteşem manzarası eşliğinde gerçekleştirdi.
20 Nisan 2021, 10:11
 
Modada “Sürdürülebilirlik” vizyonunun Türkiye’deki öncüsü  NEJ moda tasarım markası yaratıcısı Nejla Güvenç yine özel bir moda sunumuyla gündemde.
 
image
 
Türk moda dünyasında uzun yıllardır adı organik modanın kraliçesi olarak anılan NEJ markasının yaratıcısı moda tasarımcısı Nejla Güvenç , Fashion Week İstanbul 2021 kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen bir moda filmi ile modaseverler ile buluştu. 
 
Pandemi sürecinin sürdürülebilir moda ve tekstil dünyasında yarattığı tahribatı minimize etme adına kolleksiyonlar hayata geçmeye devam ediyor.
 
NEJ ,moda dünyasının ayakta kalması adına gerçekleştirilen organizasyonların devamı adına gerçekleşen çalışması ile dikkat çekti.
 
Ünlü modacının yeni kolleksiyonunu onbinler aynı anda takip etti.
 
Başarılı tasarımcı Nejla Güvenç ,hazırladığı kolleksiyonunu modaseverlerle buluştururken yeni çalışmasıyla çevreci, doğa dostu kısacası sürdürülebilir olan her güzel işin arkasında olmaya, devam ediyordu.
 
    image
 
Deneyimli ve dinamik bir ekibin hayata geçirdiği ''Circle'' kolleksiyonunun tanıtıldığı moda filminde ağırlıklı olarak başarılı yerli modeller yer aldı. 
 
Fashion Week İstanbul bu sene farklı bir format ile çevrimiçi olarak moda filmleri ile moda takipçilerine ulaştı. Ünlü moda tasarımcısı Nej markası ile bu sahnede yerini alan Nejla Güvenç ,özel bir sunum filmini İstanbul'un tarihi dokusunun bir parçası olan Haliç Kıyısında bulunan kongre merkezinin muhteşem manzarası eşliğinde gerçekleştirdi.
 
Organik tasarımın önemli  markası Nej '' Circle'' koleksiyonu yine doğallığı temsil eden ‘Naturel ’ dokunuşlarla dikkat çekiyordu. NEJ uzun yıllardır kollaksiyonlarına yansıttığı sürdürülebilir tasarım,lüks ve yaşamın içinde sahtelikleri yok eden rafine bir çizgi sunuyordu.
 
image
 
Türk moda tasarım dünyasının ünlü ismi Nejla Güvenç uzun yıllar Türkiye’nin önde gelen markaların tasarım ekiplerinde yer aldı. 
 
Türkiye’de Organik Koleksiyon hazırlayan ilk ve tek tasarımcı; Sürdürülebilir ve organik kumaşlar kullanarak hazırladığı ve “Ekolojik Hareket” olarak değerlendirdiği tasarımlar, “Dünyada Sürdürülebilir bir Yaşam İçin” üretilirken de kullanılırken de yok edilirken de çevre dostu olan Nej markasını 2002 yılında yarattı ve “Sürdürülebilirlik '' ilkeleri ile tasarım yolculuğuna devam etmekte.
 
image
 
Nejla Güvenç İTKİB’in desteklediği önemli tarasımcılardan biri.
 
Ünlü moda tasarımcısı , dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY® tarafından yetkilendirilmiş tasarım danışmanı olma hakki kazandı. 
TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kreatif Endüstriler Meclisi Başkan Yardımcısı, YEKON Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği Asbaşkanı, olan Nejla Güvenç; Garanti Bankası’nın, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği'nin KAGİDER iş birliğiyle düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Girişimci”yarışması 2011’de “Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci” dalında ikinci oldu.
 
2011 yılında Goldman Sachs tarafından desteklenen, Harvard University ve The Wharton School of The University of Pennsylvania tarafından yürütülen “10.000 Kadın Girişimci” projesinde, rol model olarak seçilen tek Türk kadın girişimci oldu. 
 
             image
2014’ de Nejla Güvenç girişimcilik hikâyesi ile Wharton School of The University of Pennsylvania Joseph H. Lauder Institute’da girişimcilik dersinde okutulan “Yükselen ve Gelişmekte Olan Ekonomilerde İlham Veren Hikâyeleri olan Kadın Girişimciler” kitabında başarı hikayesi yayınlanan 24 kadın arasına girme başarısını gösterdi. Orijinal adı “Women Entrepreneurs Inspiring Stories From Emerging Economies And Developing Countries” olan ve The Wharton School of The University of Pennsylvania’da Joseph H. Lauder Institute’da uluslararası yönetim programı kapsamında “Girişimcilik Dersi’nde“ casebook” olarak okutulan kitap, girişimci olmak isteyen öğrencilere rehberlik ediyor, ilham veriyor.
 
Presented by American Exspress, Kuveyt Hala Expo’da koleksiyonlarını sergiledi.
 
Birleşmiş Kültür organizasyonun düzenlediği "Hope Couture" projesinde farklı ülkelerden seçilen dört tasarımcıdan birisi olan Nejla Güvenç; barış, kültür ve moda elçisi olarak Türkiye'yi temsil etmiştir. 2013'de Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Unesco'nun desteklediği Dünya Kültür Expo'da Nejla Güvenç ülkemizi temsil etmiştir.
 
Nejla Güvenç; Coterie New York, Who’s Next Paris, Berlin Premium, Tokyo, I.F.F, CPM Moscow Rusya, Weaready Tokyo, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul projelerinde defalarca yer aldı
 image
 
Nej markası , Amerika, Fransa, Almanya, İtalya, İsviçre, Portekiz, İngiltere, İspanya, Belçika, Rusya, İsrail, Bahreyn, Kuveyt, Lübnan, Kahire, Osaka, Doha, Amerika, Kanada, Kore gibi ülkelerin seçkin butiklerde yer almaktadır.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR