Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RANCHERO MEKSİKALI BAKANI AĞIRLADI
RANCHERO MEKSİKALI BAKANI AĞIRLADI
Resmi görüşmeler için Ankara’ya gelen Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard Casaubón, Ankara’daki ünlü Meksika restorantı Ranchero'nun Meksika yemeklerini deneyimledi
21 Kasım 2022, 19:01
 
Meksika mutfağının Türkiye’deki gerçek temsilcisi Ranchero, yeni açılan Atakule Şubesi’nde Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard Casaubón’u ağırladı.
 
image
 
Türk & Meksikalı bir aile tarafından işletilen Ranchero’nun Türkiye’deki başarısının Meksika’da da konuşulduğunu söyleyen Bakan, Meksika yemeklerini Türkiye’de başarıyla tanıtıp, iki ülke arasında bir kültür köprüsü oluşturmasından dolayı mekanın işletmecilerinden Selma (Patricia) Gonzalez Tanyeri’ye teşekkür etti.image
 
Ranchero’nun Meksika kökenli işletmecisi Patricia Selma González Tanyeri ve çocukları Faruk Tanyeri González ile Nilüfer Tanyeri González’in ağırladığı Bakan ve beraberindekiler, gerçek Meksika yemeklerini Türkiye’de deneyimledi.
 
image
 
Tattıkları yemekleri çok başarılı bulan Meksika Dışişleri Bakanı, Meksika mutfağını ve kültürünü hem Türkiye’nin ve Avrupa’nın cazibe merkezi İstanbul’da hem de Başkent Ankara’da başarıyla temsil etmelerinden ötürü Ranchero’ya teşekkürlerini iletti. Ranchero ziyaretinde Bakan’a, Meksika’nın Ankara Büyükelçisi José Luis Martinez Y Hernández de eşlik etti
 
Meksika kültürünü Türkiye'ye taşıyor
Ranchero, Meksika yemeklerini ve kültürünü,Ankara ve İstanbullularla tanıştıran bir mekan. Sadece binlerce yıllık Meksika mutfağından orjinal yemekler sunmakla kalmıyor, dekorasyonundan çaldıkları müziklere kadar da Meksika esintilerini yansıtmaya çalışıyor.  Farklı tatlar denemek isteyen, Meksika yemeğine ilgi duyan, kısacası yemek yemeği seven herkes, hedef kitleleri.
 
Mönülerinde kırmızı et, tavuk eti ve deniz mahsulleri ile vegan yemekler ve çocuk mönüleri var. Dolayısıyla 7’den 70’e herkese ve her beğeniye uygun zengin seçenekler sunuyorlar.
 
Orijinal lezzetler Ranchero’nun oldukça zengin bir yiyecek ve içecek mönüsü bulunuyor. Başlangıçlar, Salatalar, Meksika spesiyalleri, Ranchero spesiyalleri, tatlılar, margaritalar ve özel kokteyller…
         image
 
Sundukları tüm lezzetler gerçek Meksika yemekleri ve orijinal tarifler. Genelde kırmızı et
ağırlıklı.  Meksika mutfağı acılarıyla ünlüdür. Mönülerinde acı konunusa dikkat ediyorlar.
Herkesin yiyebilmesi için tercihe göre acı olmayan, az acılı veya çok acılı yemek
seçeneklerinin hepsini sunuyorlar. Bununla birlikte kullandıkları tüm sosları (yaklaşık 40 civarı  sos bulunuyor) günlük olarak kendileri hazırlıyor. Dışarıdan hiçbir hazır sos kullanmıyorlar.
 
Yine yemeklerde kullanılan mısır cipsi nachoslar ile tortilla ekmekleri de Meksika’dan getirilen özel makinelerde hazırlanıp, günlük, taze olarak servis ediliyor.
 
.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR