Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
ERDOĞAN SAHİLLERDEN BAŞLAMALI
23 Ağustos 2014, 09:00

 

Taksim Gezi Parkı küçücük bir yeşil alan.

Artık İstanbula gelen herkes bu küçük yeşil alanı ziyaret ediyor, Gezi parkı dev İstanbulun içinde artık sadece küçük bir yeşil alan değil ,tüm dünyanın tanıdığı çok özel anlamı yüklenen ,özel direniş sembolü sahası olarak tarihteki yerini aldı.

Konu gayet basit ,halkın olan kamusal bir alanın belli bir ideoloji kisvesi altında sermayeye peşkeş çekilmek istenmesiydi.

Bu kıvılcımdı ve baskıdan bunalan sessiz sıradan Y kuşağı denilen kitle ile milyonlarca derdi olan insan güçbirliği yaptı.

Burada AVM yapamassınız Gezi parkı bizimdir diyen gençler tarihi direnişin yolunu açtı .

image

Ablalar ,abiler,anneler,babalar hatta dede ve nineler baskının isyanı ile sokaklara dökülüp ,kürtajdan kadın cinayetlerine,fakirlikten ,özgürlük taleplerine,eğitim sisteminden,din sömürüsü ile çalma çırpma yapmalamara karşı ,her konuda taleplerini haykırmak adına sokaklara çıktılar.

Evet o direniş başlangıçta bir avuç toprağı, birkaç ağacı savunmak için başlayan 20 kadar gencin onurlu mücadelesi idi.

Çadır kurdular, bu park bizim yıkamassınız dediler, kimseye zarar vermeden o parkta günlerce nöbet beklediler,okullarına işlerine ailelerine gitmediler.

Peki ne oldu ?

Bir gün sabaha karşı tan yeri ağarırken gençlerden birinin Gezi parkından çığlığı tüm Türkiye’den duyuldu

‘’Çadırımı yakmayın ne olur içerde tabletim var ‘’

image

Cep harçlığı ile aldığı tabletini çadırlarını yakmaya gelen , resmi görevli yeleği giydirilmiş ,taşeron firmasının kontenyerlerde kalan işçi gurubunun şiddetine karşı koymaya çalışmaları ses getirdi ..

O çığlığı önce İstanbul duydu, sonra o çığlık tüm ülkeye yayıldı .

Yetkililerin verdiği bilgilere göre Bayburt hariç her ilde ve yüzlerce ilçede büyük protestolar yapıldı, polis şiddeti ile yürek yakan ölümler,yüzlerce yaralı ,binlerce gözaltı oldu ,Türkiye tarihine geçen olaylar yaşandı.,.

Ben Taksim Gezi Parkında çocukluğu geçmiş biri olarak ,yüz yıl sonrada konuşulacak o tarihi  günlerin en başından beri gözlemci olan canlı tanıklarından biriyim.

Oradaydım…yani Taksim Gezi Parkı meydanı,Dolmabahçe caminin içi ,Divan oteli ,Harbiye radyoevi önü, Dolmabahçe Beşiktas arası neler yaşandı ,bunları gördüm yaşadım .

Tarihin canlı tanığıyım o günden bu bir kötü ruh hali oluştu ve o olaylara değinen özel bir yazı yazmadım.

AKM önünde yüksek alandan resim çekerken polisin nişan alarak attığı bibergazı kapsüllerinden ve şiddetinden kaçalım derken ayaklarım kırıldı, peki ben bunları ne için yaşadım ?

Bir avuç onurlu insanın YETER bu bizim hayatımız diyerek yasamlarına sahip çıkma hikayelerini, mütevazi internet haber portalımız Şeffaf Gazete.com vasıtası ile, söz verdiğimiz gibi ‘’ Güzel ülkemiz için yazıyoruz’’sloganımıza sadık kalarak olanı biteni gerçeği ile aktarmak ve çocukluk anılarıma sahip çıkmak için yaşadım.

Şimdi uzun zaman oldu neden bu konuya girdim ?

image

Yakın bir zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı Tayyip Erdoğan seçilmiş cumhurbaşkanı ünvanı ile tarihte yerini aldı .

Erdoğan yaptığı teşekür konuşmasında 81 il’de teşekkür mitingleri yapacağını duyurdu bunada En çok oy oranı aldığı Rize ve Bayburt’tan baslıyacağını söyledi.

Seçimde 6 milyon civarında oy kullanılmadı ,Ege ,Akdeniz ,Marmara sahilleri tıka basa doluydu ve özellikle türkü barlarda protest müzikler eşliğinde ellerde rakı kadehleri her yer gezi her yer direniş sloganları ile eğleniliyordu.

image

Bence Tayyip Erdoğan’ın ilk tesekkür turu Ege Akdeniz sahillerine olmalı.

Erdoğan’a diktatör diyen ,tatilde ,balık rakı masalarında kadehleri  kahrolsun Tayyip diye kaldırıp ,türkü barlarda ‘’Her yer Gezi her yer direniş’’ naraları ile eğlenen ,tatilden dönmeyen milyonlarca Laik ,Cumhuriyetci şezlong demokratı olan zümre ....

İşte Erdoğan’ın bu seçim başarısı ve ona seçim kazandıran kahramanlar !!!

image

Gezi’de neden o kadar genç öldü yada sakat kaldı,acı çekti ?

Yaşamlarından ödün vermemek ,sevdikleri ile onurlu mutlu yaşamak için.

Siz sezlong demokratları

Seçim günü Bodrum ,Altınoluk ,Ayvalık ,Antalya ,Alanya Kaş ,Çeşme ,Marmaris,Fethiye,Didim’de olanlar ,  kısaca sahillerİ bırakıp OY KOLLANMAYA GELMEDİNİZ vatandaşlık haklarınıza sahip çıkmadınız.

Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasında aslan payı sizin.

Evet evet teşekkür ziyaretlerine gerçekten sizden başlamalı, bu mevkiye çıkmasında bu seçimdeki payınız çok büyük.Yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın size teşekkür borcu var ….

Sözün sonu yine size… tatil keyfini bırakıp oy kullanmayan kumsal Laiklerine,Demokratlarına.

Erdoğan’ın size ,sizinde Gezi olaylarında ölen ,Berkin Elvan,Ali İsmail Korkmaz,Mehmet Ayvalıtaş,Abdullah Cömert,Ethem Sarısülük,İrfan Tuna ,Mustafa Sarı,Selim Önder’e ve sakat kalan acı çeken onurlu insanlara ‘’ÖZÜR DİLİYORUZ’’ deme borcunuz var.

image

Bu onurlu gençler hepimizin  yaşam haklarına sahip çıkmak için mücadele etti ,öldü sakat kaldı,siz ne yaptınız ? Deniz ,güneş ,kumsal ,eller havaya.

BUNDAN SONRA ŞİKAYET ETMEYİN ..UTANMAYIN …

ACI ÇEKEN GEZİ GENÇLERİNE  ÖZÜR BORCUNUZ VAR

Mutlu Demirdelen

Şeffaf Gazete.com

 

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR