Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
ŞÖHRET
12 Temmuz 2020, 12:23
 
Devlet, Servet, Hikmet…
 
Bu üçlüde yaşayanların ve bu sıfatla makamlananlar her birinin ayrı görev tanımı vardır.
Devlette olan, Madeni Has, Terki Temas, Rüşvet ve İltimastan uzak olabilmelidir. Bu dörtlü zaten insanı ve toplumu helak eden illetleri davet eder.
 
Madeni Has ; Altın, Para, Tapu, Toprak hırsı mal toplayıcıları, gökleri delen bina yapıcıları. Ranta doymayan yeşil yağmacıları. Hep devlette yer alanların madeni has tutkusundan istifade edip palazlanmışlardır.
 
Terki Temas; Kolay ve haram kazançla yapılan şehevi evlilikler, varlık ve moda yarışması, toplumun dine olan saygısında yoksunluk, Kabe’ye yukarıdan bakan Towerlarda yapılan Umre ve Hac’larla işlenen günahlardan kurtulduğu zannetme gafleti ile yüksünürlük.
Rüşveti alanda, veren de melunsa ve iltimas da bir nevi rüşvet ise 40 hac yapsanız ne fayda?
 
Servet ehli ; Kolay birikmeyen bir varlığın sahibidir, yediği her lokmadan önce komşuyu, hısım, akrabayı ve garip gurebayı düşünen kişidir. Onun işi mal çoğaltmak değildir, işi çoğaltır, Aşı çoğaltır, Âlime hürmet eder, garibi korur.
 
Benim bildiğim asil ve medeni en az üç kuşak şehirli varlık sahipleri böyle yaparlardı.
 
Hikmet ehli’ne geldik ; Hacıbektaş yolunda Himmet dedemiz var bereketi olsun ve bir de tekerlememiz var “ Adı Himmet Dede, kendi himmete muhtaç.”
 
Hikmet ehli olduğunu bir sürü sıfat kalabalığı ile himmet sahibi olduğunu beyan eden ya da müridanları tarafından üfürükten uçurulan şeyh ve halifelerinden geçilmez oldu zamanımız.
 
Bakıyoruz zamanında delik ayakkabı giyen zatlar Alman ve İngiliz’in hem de en üst segmentin de ki araçlarıyla adeta varlıkta bir birleriyle gösteriş yarışındalar.
 
Devlet, Servet ve Hikmet
 
Bu koltuklar, koltuk kabartma mertebeleri değildir. Liyakat bizim Medeniyetimizin vazgeçilmezidir, Şura gibi, Meşveret gibi ; Sivrilttiğimiz odunlar, kıymık oldu canımızı acıtıyor. Türkiyemizde köklü bir revizyon şart oldu, tavını kaçırmayalım.
 
Gıda Bakanlığı çok zan altında, DNA’lı gübre takip sistemine idüğü belirsiz bir sistemdir. 
Nişasta bazlı şekerden fareler kaçıyor , işte sonuç aşırı kanserojen bir madde, sağlık harcamalarımız tavan yaptı, vucut direncimiz düştü ,kanser vakaları uçtu gitti ,Korona belası ülkeleri ve dünya ekonomisini sarstı,yaşam alanlarımız  alarm veriyor.
 
Tohum konumuz bir facia
 
Bir model bulmalıyız? Şehirde yaşayan köyde -kırsal yaşamda ortaklık kursun,üretime katkıda bulunsun yeni metodlar geliştirelim.
 
Kanser bizi bitirmeden sağlıklı gıda ,güvenilir tohum bizim sıkı sıkıya tutunduğumuz hayat dalı olmalıdır.
 
Direncİmiz az üflense yıkılıyoruz,dünyanın en güçlü  ilaç baronları tepemizde ve çocuklarımız torunlarımız gelecekte onların kölesi olacak.
 
Sağlıklı tarım ürünleri üretim kabiliyetimizi süratle arttırmalıyız. Gelecekte ciddi bir gıda kıtlığı yaşayabileceğimiz yıllar geliyor, iklim değişiklikleri bunları haber veriyor da anlayanımız yok.  
 
Bunları şöhret olduğunu geç de olsa anlasalar da iş işten geçmiştir.
Devlet, Servet, Hikmet neymiş bunları bozan kazip Şöhret ; (yalancı şöhret) 

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR