Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
ŞEHİT HABERLERİ NEDEN İZLENMİYOR ?
8 Haziran 2016, 14:51
 
İstanbul tam orta yeri , İstanbul Üniversitesinin yanıbaşı , Şehzadepaşa caminin hemen önü. Dün Vezneciler’de, Çevik Kuvvet ekiplerinin geçişi sırasında henüz adı açıklanmayan bir terör örgütünün bombalı araçla saldırısı ile sarsıldık.
 
İstanbul'un göbeğinde patlayan bombalar ve araçlar 11  şehit 36 yaralı ile yine felaket bir güne başlamıştık..Birbirinden kötü bu haberler karşısında adeta boğazımız sıkılmış durumda ,en azından Ak Parti hükümetine ve poltikalarına bağımlı yaşamayanların insani olarak duyduğu bir kaygı bu.
 
image
 
Bu duyguları istediği halde yaşayamayanlar , yada olayları görmek istemeyenler dün akşam devekuşu misali kafalarını gömecek bir yer buldular. Bu kadar şiddet karşısında ülkemiz ve geleceğimiz için kaygı duymamız lazımken dün akşamın  TV reyting raporları insanı insanlığından soğutacak şekilde bir duyarsızlık,bir yozlaşma sarmalında olduğunu gösteriyor.
 
Acımız büyük ama ,duyarsızlık daha da büyük.
 
Ortam bu kadar karışık ve gündem böylesine yoğunken yaşananlara , geleceğe dair merak ve endişe içinde olması gereken televizyon izleyicisi halkımızın tercihi  Survivor izlemek oldu.
 
Dün akşam TV ler kafayı gömecek kum görevi gördü.
 
Reytingler de ilk 3 program Survivor , Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile İftar.
 
İşte çoğunluk halkın kafasını gömdüğü ,görmek istemediği Türkiye gündeminden ve şehit haberlerinden  kaçış yolu bu programlar oldu..
 
Vezneciler şehitleri ne kadar hatırlanacak ?
 
Türkiye unutmaya hazırdı , patlayan bombaları ve şehitleri , daha önce İstiklal caddesinde IŞİD bombacısını unutması yine reytingler ile ortaya çıkmıştı.
 
image

İstanbul Türkiye'nin bir aynasıdır. 

Suruç,Reyhanlı, Ankara Garı,Ankara askeri otobüs patlaması ,Kilis'te onlarca Kattuşa füzesi ile ölen insanımız gibi , onlarca olay hiç sorgulanmadan unutuldu ,unutmak istemeyen muhalif,aktist  duyarlı azınlık ve bir avuç gazeteci Ak Parti usulü sindirildi. 
 
Dikkat edin Güneydoğu'da şehir çatışmalarında ölen asker ve polislerimizin haberleri bile yapılmıyor , olay küçük haber olmayacak kadar büyükse o zamanda yayın yasağı geliyor.
 
Hele ki, bu genç şehitlerimizin ,çoğunlukla çatışma bölgesi olan Güneydoğu'da geçici görevle bulunan ,öğretmen ataması olmamış ya'da kamu ile özel sektörde iş bulamamış , fakir aile çocukları olması çok mu önemsiz ?
 
image
 
Bunların uzman çavuş ve yeni göreve başlayan Özel Harekat polisi   genç çocuklar olduğunu kimse sorgulayamıyor.
 
Sorgulamak için sadece '' Çocuklarımız Neden ölüyorlar '' demek vatan hainliği damgası yemeye sebep oluyor..
 
7 Hazirandan bu yana verdiğimiz şehit sayısı bu yazı yayınlanana kadar değişmezse , 540 Asker,Polis,Korucu için ağlamışız..Bu kadar şehit Kıbrıs Barış Harekatı'nda verilmedi.
Kim yada kimler yaptı ?
 
image
PKK,IŞİD ,TAK yada uluslararası istihbarat taşeronları düşmanımız çok ,bunu çözecek olan ise ben değilim.
 
Türkiye yansa etkilenmeyen İçişleri bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan çözecek  ama onlarda yıllarca bu makamların başında , benim evde PC başında oturduğum gibi oturmaktalar ,baksanıza bu kadar şiddet ,ölüm karşısında sesleri çıkmıyor.
 
Bu kadar önlenemeyen bombalı eylem ve yüzlerce şehit varken, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT müsteşarı Hakan Fidan neden hala görevde , bu anlaşılır durum mu ?
 
image
 
Bu iki isim Tayyip Erdoğan tarafından o kadar güçlü bir koruma altında ki Türkiye yansa yıkılsa bunlar koltuklarını kaybetmez havası var.
 
Hakan Fidan bu konuda bir istisna.
 
Fidan, görevi bırakıp '' Davutoğlu Hükümeti'nde'' milletvekili olacaktı ,fakat ''O benim sır küpüm'' diyen Erdoğan buna izin vermedi.Demek oluyor ki ,bu görevlerden istediğinde istifa edemezmişsin,bunu tüm Türkiye artık biliyor. 
 
Bu ülkede hergün şehit cenazeleri kalkıyor dualar ediliyor , bazı ahmak ,kıymeti kendinden makbul ,sahibinin sesi adamlar ölümleri ,şehit cenazelerini,patlamaları haklı göstermeye çalışan toplum mühendisliğini hakkıyla yapıyorlar.
 
image
 
Bu ülkede şehit aileleri çocuklarımız ölüyor kim bunun sorumlusu diyemiyor,bir kişi demeye kalktı oda yarbay Mehmet Alkan'dı
 
Jandarma Yarbay Mehmet Alkan ,kardeşi şehit yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenine üniformasıyla katılıp , "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor'' diye basın karşısında konuşunca Ak Parti cenahından gördüğü tepki aslında şehit ailelerinin nasıl bir baskı altında olduğunu gösterir bir örnek ti.
 
image
 
Özellikle şehit asker cenazelerinde dikkat edin , şehit yakınlarının ağzından bir protesto çıkmasın diye ,bayan ve erkek askeri personel ,tabut başlarında ağız kapama,protesto önleme görevi yapıyorlar. 
 
GÜNÜN ANLAMLI SÖZÜ
 
Şehitlerimizin Reyting kurbanı olması , PKK  ve IŞİD  kurbanı olmasından çok daha vahim bir hadisedir.
 
image
 
Not : Yazımın sonu gelmeden Mardin Midyat'da Emniyet Müdürlüğüne bombalı araç saldırısı oldu en az 3 görevli şehit olduğu bilgisi geldi..RTÜK yine  yayın yasağı  getirdi. 
 
Bakalım Türkiye akşam hangi yerli dizileri izliyecek ?
 
 
Mutlu Demirdelen 
 
Şeffaf Gazete.com

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR