Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
ÇİFTLİK BANK'IN ARKASINDA KİMLER VAR ? (1)
18 Mart 2018, 20:54
 
Göz göre göre gelen Çiftlik Bank süreci adeta ortalığı yıktı geçti Afrin’den sonra Türkiye’nin 2 .büyük gündemi oldu.
 
Olayın ne olduğunu birçoğunuz 3 gün önce Mehmet Aydın yurtdışına kaçtı haberleri ile duymuşsunuzdur ,oysa ben bu konuda Şeffaf Gazete’de 6 aydır haber yaptırıyorum.
Seyhan Soylu adeta bu işi Türkiye duysun diye hayati tahlikeyi göze aldı videolar çekti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vebakanlıklara yazdı ,videoları hala sosyal medyada duruyor,peki ne oldu kocaman bir hiç.
 
image
 
Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk olayı dedik kimse ilgilenmedi.
 
Şirket, yıllarca insanlardan para topladı. Bu paraların bir kısmını geri ödeyerek illüzyon yarattı. Gelinen noktada Papara ile ülke dışına para kaçırılmasının arkasında FETÖ ile bağlantısının olduğu bile gündem konularından birisi oldu. Resmi olarak 500 milyon tl denilsede Türkiye'den çıkan para 1 milyarın üzerinde de olabilir.
 
KKTC bankalarına akan para ne kadar ?
 
Bir ay önce Bakan Tüfenkçi olaylar artık belirti vermeye başlayınca araştırıyoruz dedi, ama Çiftlik Bank’ın para toplamasını durdurun demedi.
 
Mehmet Aydın KKTC bankalarına para pompalamaya devam etti.
 
Bu arada Kudüs ve Direniş sözcüklü motifler ile işlenmiş, mehterli,imam takviyeli sahte açılışlar dua’lar,tekbirlerle devam etti.
 
Bakan sadece reklamlarını yasakladık açıklaması yaptı.
 
Biz haber yaptık bu adam kaçacak savcılar müdahale etsin,nerede bu devlet dedik, oysa ‘kim duyar,kim görür’ misali kimse ilgilenmedi…
 
Öyle ya burası kandırılanlar ülkesi ,Türkiye bu ne ilk kandırılma vakası nede son olacak. 80 bin insan dolandırıldı,hemde devletin yetkililerini açılışlarında konuşturan cahil cüheyla bir genç tarafından.
 
Çok yıllar önce Sülün Osman ile başladı bir koyup on kazanma hayali .
 
1923'te İstanbul'da doğan Nam-ı Diyar Sülün Osman (Ziya Sülün),60 ve 70’lı yıllarda Dolmabahçe’deki Saat Kulesini, Galata Köprüsünü, Taksim Meydanı’nı satarak ün yapmıştı. Başta kent meydanlarındaki saatler, şehir hatları vapurları, tramvaylar olmak üzere birçok kamu malını ve tarihi eseri halka satarak ya da kiraya vererek büyük paralar kazanmış. Çevirdiği işler ve yaptığı savunmalarla fıkra gibi bir hayat yaşayan Sülün birçok filme ve kitaba da konu olmuşudu.
 
Nerede bu devlet narasını yine atar bıkmaz usanmaz akıllanmaz.
 
80’lerde bire 3 veren bankerler furyası başlamış Banker Kastelli,Banker Bako ve iş hanı çaycısı Banker Yalçın gibi isimler halkın elinden milyonlarca lirayı yüksek kazanç vaadi ile kolayca almıştı.
 
Sonraki yıllarda Selçuk Parsadan diye biri çıktı
 
Parsadan 'Orduya Yardım Etmiş Asker Aileleri Derneği'nde tahsildar olarak görev yapmış ve ayrıldıktan sonra kısa sürede zengin olmuştu.Peki nasıl ? Selçuk Parsadan bir anda
 
Tansu Çiller'i dolandırıp Türkiye’nin gündemine oturmuştu..
 
Selçuk Parsadan emekli Orgeneral Necdet Öztorun'un sesini taklit ederek, dönemin başbakanı Tansu Çiller'i telefonla aradı, "İstanbul'da emekli subayların DYP lehine çalışarak binlerce oy toplayacağı" vaadiyle 'Kemalistler Derneği' için 5.5 milyar lira istedi. Para, ertesi gün Başbakanlık Örtülü Ödeneği'nden hesabına yatırılmıştı bile. Çiller, süreçte Yüce Divan'dan döndü.Bir başbakan’ın dolandırılması yine bir verip 10 kazanma hayalinin sonucuydu.
 
80’Lİ YILLARIN SONUNDA JET FADIL ORTAYA ÇIKTI
 
Mecidiyeköy’de küçük bir pazarlama firması ile küçük ev eşyaları pazarlarken ,kısa sürede araba,ev pazarlama işine girip ,defalarca yolsuzlukları nedeniyle cezaevine girdi.
Almanya’da onbinlerce gurbetçiden İMZA markalı araba üretimi yapacağını söylediği fabrika için camilerde para toplamak için ekip kurması unutulmadı.
 
         image
 
Ocak 2006'da Fadıl Akgündüz hakkında açılan davalar nedeniyle dairelerine tedbir konulan Beylikdüzü Jetkent 1 sitesi sakinleri, adliyeye üzerinde ‘‘fadılzedeler’’ yazılı otobüslerle geldi. 928 daireli sitede 800 vatandaş, şikayet dilekçelerinde tapularını alamadıklarını belirttiler.
Siirt’den milletvekili de seçilen Jet Fadıl Fadıl Akgündüz’ün son numaraları Bayrampaşa’da muhafazakarlara devremülk ve Maldivler’de dindarlara tatil evi pazarlama işinden büyük paralar toplaması artık alışılır bir hal aldı.
 
image
 
Ponzi sistem dolandırıcılıkla tanışmamız TİTAN ile başladı.
 
İlk olarak 1997 yılında, Titan Saadet Zinciri'nin yöneticisi Kenan Şeranoğlu'nun 31. yaş günü dolayısıyla İzmir Hilton Oteli'nde verdiği partinin ardından, Şeranoğlu'nun imajı, gösterişli yaşam tarzı ve aşırı lüks harcamalarıyla medyaya çıktı.
Çılgın bir akım başladı 10 arkadaşını getir üye yap havadan dolgun bir maaş alma sloganı ,daha fazla getir daha fazla kazan hedefi olayı rayından çıkardı.
 
İnsanlık adeta çıldırdı ve oğul  babayı,kayınço enişteyi,gelin eltiyi,abi kardeşi,hemşeriyi,akrabayı,komşuyu,iş arkadaşını,takım arkadaşını kimi bulursan Titan’a götür furyası başladı
 
Güzel kadınlar ,yakışıklı erkekler ile büyük paralar kısa sürede toplandı.
 
Kenan Şeranoğlu’nun Ferrarili avcıları İstanbul caddelerini,kafelerini mesken yapıp sisteme oluk oluk para yatıracak kişiler buldular.Her hafta sonu bir mekanda yeni üyelere gösterişli partiler düzenlendi bu hayal gibi günler çok sürmedi ve Kenan Şeranoğlu yakalanıp ceazevinin yolunu tuttu.Babası ile aynı koğuşa atıldı, 16 bin madurun parası uçtu gitti.
 
Bilgisayarlı dolandırma olayında Mega Holding unutulmamalı
 
2010 yılından sonra İnternette özellikle 17-19 yaş arası binlerce kişiden 70 milyon lirayı aşkın bir para topladığı iddia edilen Mega Holdings’in Türkiye’deki faaliyetleri ile ilgili savcılığın bir soruşturması hala devam etmekde. Şüpheliler listesinde, şirket ortaklarının da aralarında olduğu 160’a yakın kişi bulunuyor…
 
Tüm bu vakalar üzerine şimdi Çiftlik Bank olayı yaşanıyor
 
Çiftlik Bank 80 bin kişiyi dolandırıp kaçmış ve bunca olay karşısında devlet hala ortalıkta gezen sahte Çiftlikçileri toplamıyor,Mehmet Aydın gibi kaçmalarını mı bekliyor ? 
 
Yazının ikinci bölümünü kaçırmayın.
 
Mutlu Demirdelen / Şeffaf Gazete.com

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR